Op een zeer zonnige en warme vrijdag de 13e vond aan het strand van Scheveningen een zeer fijne beachparty plaats. Celebrate the 90´s met een heerlijke line-up aan acts uit de jaren 90 op een prachtige locatie met zomerse temperaturen. Terwijl Gerard Ekdom de beste hits uit de jaren 90 draaide stroomde het publiek al aardig binnen op deze prachtlocatie aan het strand van Scheveningen. Sommige van hen uitgedost in zomerse kleding of geheel in jaren 90 stijl met trainingspakken en Nike Air Maxen. Om de stembanden alvast iets op te laten warm liet Gerard Ekdom het publiek alvast een aantal bekende zinnen uit grote 90s hits meezingen.

Aan Twenty 4 Seven featuring Nance de eer om als eerste act het strandfeest te openen. Zangeres en presentatrice Nance bracht het publiek samen met Jacks and Hanks (Giovanni Falco en Wolfgang Reis) terug naar de beginperiode van Eurodance act Twenty 4 Seven. Naast de grote hits ‘Is It Love’ en ‘Slave To The Music’ trakteerde zangeres Nance Scheveningen op een medley van diverse Eurodance hits die volop door het publiek worden meegezongen.

Daarna was het aan 2 Brothers on the 4th Floor om Scheveningen op zijn kop te zetten. Na een turbulente periode vanwege de corona pandemie en ziekte straalde zangeres Des’ray als nooit tevoren. Met veel power en plezier werden de hits ‘Come Take My Hand’ en ‘Dreams’ gebracht, met ‘Never Alone’ ging het nog een tandje harder en werd er flink op los gehakt in het publiek. 2 Brothers on the 4th Floor leden Des’ray en Masta Ez komen uit Den Haag en zongen daarom samen met het publiek ‘O, O, Den Haag’ als ode, dit was een waar kippenvel moment. Deze formatie straalde ontzettend veel energie uit en liet met hun enthousiasme en hun show zien nog steeds één van de allerbeste Eurodance acts te zijn.

Party act de Vengaboys staat altijd garant voor een succesvol feestje en zo braken ze ook in Scheveningen de spreekwoordelijke tent af. Dit energieke viertal bracht de ene zomerse hit na de andere, van `We´re Going To Ibiza´ tot ´Boom, Boom, Boom´ alles werd luidkeels meegezongen en er werd volop meegedanst. Een extra aandoenlijk moment tijdens het optreden was toen een aantal kleine kinderen vooraan in het publiek de aandacht van de Vengaboys leden trok. Naast ´Up & Down´ mocht natuurlijk ook één van de grootste hits ´We Like To Party´ niet ontbreken. Met een kleine medley van jaren ’80 rock hits bewezen de Vengaboys dat ook covers prima in een Venga-jasje passen.

De Party Animals schroefden het volume flink op en lieten de bezoekers in Scheveningen volop hakken in het zand. De bekende hits als ´Hava Nagila´ en ´Have You Ever Been Mellow´ gingen er in als koek. Uitgedost in zeer kleurrijke trainingspakken en met zeer veel enthousiasme hakten de Party Animals erop los op het podium. Voor een stevige portie luchtgitaar spelen zorgde het nummer ´Aquarius´, waarna het tempo en het volume zelfs nog wat harder gingen.

Charly Lownoise & Mental Theo lieten Scheveningen met hun show op haar grondvesten schudden. Met hun 25-years show was dit duo de grote afsluiter van deze heerlijke beachparty. Aan zangeres Maycke Nabuurs om dit optreden te openen met een prachtige piano versie van ‘Forever Young’. Dit altijd vrolijke duo liet het publiek compleet uit hun dak gaan met klassiekers als ‘Together In Wonderland’ en ‘Fantasy World’. ‘Wonderfull days’ mocht natuurlijk ook niet ontbreken, net zo min als het eerste echt grote succes ‘Live At London’.

Net zoals vroeger gooiden Charly en Theo veel T-shirts met de opdruk ‘Kiss Your Fucking Ears Goodbye’ het publiek in. Samen met hun danseressen wisten Charly Lownoise & Mental Theo er een fantastisch groot feest van te maken, compleet met grote strandballen die het publiek in werden gegooid en veel vuurwerk. Bitterzoet is dan de gedachte dat dit geweldige duo in Juli haar afscheidsshow in de Amsterdamse Ziggo Dome zal geven.

Met een zeer sterke line-up en de meest prachtige locatie was Celebrate the 90’s een beachparty voor in de boeken. Een heerlijke trip down memory lane die zeer doet verlangen naar meer.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: