Gilberto Gil is een avontuurlijke, experimentele waaghals én een uitgelaten zingende meestermuzikant. Zijn revolutionaire muziek vol opwindende ritmes en melodieuze snaren zorgt ongetwijfeld voor hét feestje van het jaar op Arena5!

De meervoudige Grammy-winnaar is één van de pioniers van de Braziliaanse cultuurstroming Tropicália, een generatie muzikanten die halverwege de jaren zestig tegen de zere tenen van de militaire junta schopte. Door zijn sociaal bewogen nummers moest Gil in 1969 onder druk van het militaire regime zelfs uitwijken naar Londen. Maar hij kwam sterk terug. Tussen 2003 en 2008 werd hij zelfs Minister van Cultuur in het Brazilië van president Lula da Silva.

Liefhebbers van het Braziliaanse levenslied dragen Gilberto Gil al meer dan vijftig jaar op handen. Het unieke gitaarspel van de Braziliaanse volksheld is de ‘missing link’ tussen bossanova, funk en reggae, waarmee hij wereldwijd zijn publiek blijft ontroeren. Een centrale spil in Gils leven is zijn familie die zich net als hem ontpopte tot getalenteerde muzikanten.

Tijdens deze tournee delen zijn kinderen en kleinkinderen het podium met hem. Verwacht een uitbundig Braziliaans familiefeest met de meest opzwepende ritmes maar ook intieme momenten die tot de kern van hun muzikaal universum doordringen. Gilberto Gil en zijn familie maken je zomer nog warmer met een muzikaal spektakel op 24 juli op Arena5.

Deel: