Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Ongemakkelijk was het. Niet eens heel erg vervelend. Voor sommige mensen zou het verder helemaal niets uitgemaakt hebben. Hij wist echter zeker dat zijn moeder hem erop aangesproken zou hebben. Zijn moeder, dat was een vrouw geweest met erg conservatieve normen en waarden. Dat waren gedurende haar hele leven haar enige houvast gebleken. Zijn vader dan? Nee die was meer van hetzelfde laken een pak dan dat hij zelf nu bleek te zijn. Zijn moeder was nooit echt gelukkig in het huwelijk geweest. Van hem zal hij het wel hebben gehad dan.

Dat geen van zijn directe vrienden hem erop aankeek, maakte nog maar eens temeer duidelijk dat het ongemakkelijke gevoel dat hij ervoer, toch echt uit zichzelf kwam. Hij probeerde het te plaatsen. Was het schaamte? Wellicht. Maar als hij daarover ook maar een seconde nadacht, kon het dat niet zijn. Niemand die het zag, of hem ook maar had gezien. Voor wie zou hij zich moeten schamen? Voor zichzelf? Voor zijn moeder? Die was al 12 jaar geleden overleden.

Langzaam kwam hij tot wat ontspanning. Zijn psychologe had hem een aantal kleine oefeningen geleerd die hij in een dergelijke situatie kon toepassen. Het resultaat was dat hij zich inderdaad meer kon ontspannen, en de gedachten uit zijn hoofd kon bannen. Gelukkig maar. Vroeger zou hij twee dagen de deur niet meer uit zijn gekomen, maar nu zou hij zich binnen een dertigtal minuten wel weer sterk genoeg vinden om zich onder de mensen te begeven. Leve de psychologie, een ondergewaardeerde wetenschap, zo bleek maar eens temeer.

Het gordijn kon nu wel weer open. Buiten was het nog een beetje licht en het miezerde wat. Toch zou het verstandig zijn nu wat eten te gaan halen. Je kon tenslotte niet zonder gevolgen drie dagen niet eten. Hij deed zijn jas aan en zette zijn pet over zijn bluetooth headset heen. Voordat hij de deur opendeed en naar buiten stapte zette hij op zijn smartphone zijn favoriete playlist op. De New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify. Elke week wist die muziek hem wel weer uit zijn depressieve valkuilen te trekken. Het volume op 10 en op weg naar de Chinees kon hij deze week genieten van nieuwe tracks van onder andere Kameel, HEISA, Isabelle A, Milow, Lady Linn, Jagua Jaguar en meer. Heerlijk. De grote wolk trok weg voor de man en de wereld kleurde en werd vriendelijk. Het weekend kon beginnen.

Deel: