Jack Vamp & The Castle of Creep heeft afgelopen vrijdag hun tweede single uitgebracht. De Limburgers hebben met hun bandnaam Jack Vamp & The Castle of Creep niet alleen een ijzersterk en intrigerende visitekaartje gemaakt, maar bevestigen die nog des te meer met hun muzikale prestaties. “Het schizofrene gevoel van David Lynch met het zeer brute, in your face slowly building up effect van Quentin Tarantino. Gecombineerd met de meest vreemde en beeldende vertaling van gebeurtenissen door Tim Burton…”, zo beeldend vertelde zanger en frontman Arthur Boussiron het zelf, in zijn eerste interview, met Maxazine.

Na het frisse en sprankelende debuut ‘Tidal Wave’ is er nu de tweede single ‘Felix the Cat’, als een opmaak voor een volwaardig album, later dit jaar. Ook nu weer begeleid en tot stand gekomen in zijn thuishaven FARRM, een kweekvijver voor talent in en rond Hasselt.

‘Felix the Cat’ trekt meteen de aandacht met een spannend gitaartje en vervolgens de uitdagende stem van Arthur Boussiron, die je meeneemt naar de dansvloer of festivalweide om je eens helemaal te laten gaan op een eerlijke, aanstekelijke, tikje ‘prettig vettige’ song. Het nummer is vrij repeterend, waarbij het zich steeds dieper in je mind naar binnen perst en daar, ook lang nadat het nummer is afgelopen, nog lang en prettig thuis waant. Het rifje en de schor, rasperende “And You”, blijven resoneren, wat ‘Felix the Cat’ tot een echte single maakt, maar anderzijds ook een nummer dat lekker blijft schuren, zoals een heerlijke indiesong behoort te doen. En zoals Arthur Boussiron alias Jack Vamp met zijn Castle of Creep ook bewijst een (h)eerlijke indieband te zijn, na twee ijzersterke eerste singles.

Dat legt de lat wel heel hoog voor de debuutplaat waaraan de band nu hard gaat werken. Maar, wedden dat ze er moeiteloos over heen zullen springen?

Deel: