Op 4 maart bracht The 925 hun derde single uit van hun later dit jaar te verschijnen debuut EP. Na de eerste twee singles ‘Fake Love’ en ‘Get out of my Kitchen’ weet je op voorhand wat je van de derde single van The 925 kunt verwachten: Sixties garage rock ’n roll. Zoals ze zelf toelichten: “De vettige ouwe rock ‘n roll, waar je op wilt dansen, wilt losgaan. Rock ‘n roll is onze ziel.“

Waar alles, maar dan ook alles ademt naar ’60, past ‘Flashback’ ook naadloos op de dansvloer, plakkend aan het parket, pilsje in je hand, of over je broek… , met vrolijke, zeer energieke golven vanaf het podium, vanuit originele ’60 instrumenten, versterkt door… juist ja, jaren ’60 versterkers. Maar het klinkt alles behalve gedateerd. Het klinkt heerlijk ‘nu’, in een tijd waarin veel te weinig kan worden gedanst. Je zou dan bijna vergeten dat ‘Flashback’ tekstueel eigenlijk een zwaar nummer is. Maar natuurlijke wel met een positieve ‘925’ touch.

De tekst komt van zanger Bram Baele en gaat over gitarist Jorik van den Bosch. Jorik vertelt zelf openhartig: “‘Flashback’ gaat over de periode dat ik sukkelde met angsten. Ik had fysieke klachten en nam antidepressiva. Maar eigenlijk kwam alles door mijn eigen verwachtingen tegenover de maatschappij. Er werd veel verwacht, terwijl ik die wereld helemaal niet wou. En dan geraak je in de knoop met jezelf. Je twijfelt aan alles en begint te paniekeren. Op een bepaald moment heb ik een radicaal besluit genomen: Ik heb een 10-daagse silent-meditation-retreat gedaan en ben gestopt met medicatie. Ik kwam er achter dat ik het zelf was die de druk op mezelf legde. Als je dat écht zelf inziet, verdwijnen alle problemen.” Een song met een boodschap: “Ik wil een taboe doorbreken omdat ik zelf heel wat mensen ken die zelf sukkelen met angsten.”

En een song gevat in een heerlijke sixties saus. Onze boodschap: pak een pint en ga helemaal los op ‘Flashback’ al dan niet plakkend aan de vloer. Luister ondertussen naar de tekst en denk: met deze muziek heb je nooit antidepressiva nodig. Let’s rock ‘n roll, Yeah !!!

Deel: