Een band als Sweet Bourbon hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Opgericht begin 2014 verscheen een jaar later een eerste live-cd, in 2017 gevolgd door debuutalbum ‘Night Turned Into Day’ en in 2020 ‘Born A Rebel’. Positieve reacties hierop en optredens in binnen- en buitenland zorgden dat de band een vaste positie in de Nederlandse wist te veroveren en vast te houden. De band bestaat uit Chris Janssen (gitaar), René van Onna (zang, gitaar), Willem van der Schoof (toetsen, harmonica), Roeland van Laer (bas), Jos Vink (drums), Suzan Wattimena (zang), Laura van der Vange (zang) en Henny Oudesluijs (percussie, ukelele, zang).

Ook voor hen gooide de beruchte pandemie roet in het eten. Toch zit men niet bij de pakken neer, blijft er gerepeteerd worden en worden ook weer nummers geschreven voor een nieuw album. Als tussendoortje is afgelopen jaar de EP ‘Live Recordings’ opgenomen met vier in 2019 en 2020 opgenomen nummers. Het begint met het door Ted Horowitz (a.k.a. Poppa Chubby) geschreven ‘Stoop Down Baby’, gevolgd door de door Chris geschreven ‘I Asked You A Question’ en ‘This Year’s Destination’. Afgesloten wordt de EP met Rene’s ‘Just A Silly Dream’, waar de vorige drummer Ruben Ramirez nog op te horen is. De EP laat horen wat Sweet Bourbon in huis heeft. (8/10) (eigen beheer)

Deel: