Hughes Taylor is een nog jonge, doch ervaren bluesgitarist uit Macon, Georgia. Na zijn debuutalbum ‘Hear My Melody’, dat voorjaar 2016 verscheen, volgden twee jaar later ‘Restless’ en het volgende jaar ‘Good Blues, Fast’. Tussendoor had hij nog tijd om cum laude af te studeren aan de University of North Georgia en te trouwen. Begin 2020, vlak voor de pandemie alles stil legde, toerde hij door het Verenigd Koninkrijk. Opnamen ervan zijn begin 2021 uitgebracht als ‘Live In The UK’.

Vorig jaar verscheen zijn vijfde plaat, getiteld ‘Modern Nostalgia’ met daarop twaalf door hem zelf geschreven nummers. Wat stijl betreft is duidelijk de invloed te horen van zowel Clapton en Hendrix als die van een B.B. King en de Chicagoblues. Taylor heeft een aangenaam stemgeluid en kan men rustig een zeer vaardige gitarist noemen. Op dit album horen we een variatie van langzame ballads en uptempo rockers. Het zijn allemaal prettig in het gehoor liggende nummers.

Hij trapt af met het swingende ‘Treat Me Right’ en leidt de luisteraar via onder meer het Allman Brothers-achtige ‘Quarantine Blues’, de fraaie bluesballad ‘Waiting’, het akoestisch beginnende en daarna rockende ‘No Evil Love’ naar de bluesballad ‘Excuses’, waarmee het album wordt afgesloten. Een prima plaat. (7/10) (eigen beheer)

Deel: