“Zekerheid, vertrouwen, dat is het thema van mijn plaat en ik geloof dat iedereen zich hierin kan herkennen”, zegt de bekroonde Nigeriaans-Duitse artieste NNEKA over haar nieuwe album ‘Love Supreme’, dat op 11 februari 2022 zal verschijnen.

Het is alweer even geleden dat de muzikante, die door de Sunday Times werd bejubeld als de nieuwe Lauryn Hill en zei dat haar debuutalbum “net zo goed was als The Miseducation of Lauryn Hill.” In feite is het 11 jaar geleden sinds ‘Victim of Truth’, haar laatste echte album, en 6 jaar sinds het mini-album ‘My Fairy Tales’ zijn uitgebracht.

Over ‘Love Supreme’, haar nieuwe album, legt ze uit: “Elk nummer heeft zijn eigen gevoel en essentie.” Hoewel ze vindt dat elke luisteraar voor zichzelf zou interpreteren, wat het nummer voor hen betekent, geeft ze enkele hints. “Het gaat over de liefde achter de schepping. Het licht dat in ieder van ons woont, zelfs wanneer ons verstand ons vertelt dat het zo donker is. De video symboliseert dit”, zegt ze over de titeltrack en eerste single van het album, die van dit album is uitgebracht.

Andere nummers zoals ‘Yahweh’ of ‘Maya’ zijn gebeden. NNEKA heeft altijd kracht gevonden in God, niet alleen in moeilijke tijden. “Ik had ook wat persoonlijke zaken aan de hand waarbij ik eindelijk naar binnen moest gaan en me op mezelf moest richten, me richten op mijn geestelijke gezondheid, mijn gezondheid, mijn balans…mijn mens-zijn.” Ze geeft een andere reden voor haar pauze, een maar al te bekende voor succesvolle artiesten deze dagen, die worstelen met de druk, die de muziekbusiness op hen legt.

De dertien nummers op ‘Love Supreme’ zijn tegelijkertijd een voortzetting en een afscheid. Terwijl ‘This Life’, de enige up-tempo single op het album, ‘About Guilt’, ‘Walk Away’ en een paar andere zijn geschreven en geproduceerd met lange tijd medewerker Farhot en ‘With You’ werd gedaan met Mounir Maarouf, die verantwoordelijk was voor het grootste deel van ‘My Fairy Tales’, heeft ze samengewerkt met de Berlijnse producer / schrijver Unik (‘Tea?’) en Klimperboy (‘Love Supreme’) en Bass-Productions (‘Maya’, ‘Yahweh’) tijdens COVID tijden om het album af te maken.

Nneka heeft 3 eerdere albums uitgebracht – ‘Victim of Truth’, ‘No Longer at Ease’ en ‘My Fairy Tales’. De US-only release ‘Concrete Jungle’ combineerde de hoogtepunten van haar eerste twee albums. Haar single ‘Heartbeat’ [2009] scoorde haar een UK Top 20 hit en draaide een feature van Nas en werd ook gesampled door Rita Ora voor haar #1 UK hit ‘R.I.P.’ Ze won een MOBO voor Best African Act in 2009 en verscheen op The David Letterman Show en BET’s 106 & Park. In 2014 trad Nneka toe tot het jurypanel van ‘Nigerian Idol’ Season 4. Nneka heeft bijna 300 shows in Europa gespeeld en meer dan 100 shows in de VS & Canada voor meer dan 1.000.000 mensen in meer dan 35 landen.

Deel: