Bear’s Den brengt op vrijdag 13 mei het nieuwe album Blue Hours uit. Vandaag brengen ze daar de single Spiders van uit. Niet alleen dat, ook maken ze een enorme tour bekend waar ze ook Nederland zullen aandoen. Op 1 en 2 mei staan ze in Paradiso Amsterdam. De voorverkoop gaat van start vanaf vrijdag 28 oktober om 10.00 uur. Fans krijgen de mogelijkheid tickets voor het concert te kopen in een pre sale als ze voor 26 januari een album bestellen via bearsdenmusic.co.uk.

Andrew Davie: Blue Hours is een soort fantasie plek waar je ’s nachts in terecht komt, waar je moeilijke dingen verwerkt en waar je alles een plekje probeert te geven.

Het thema op het album gaat vooral over zelfreflectie en geestelijke gezondheid, iets waar beide mannen de laatste jaren mee te kampen hebben gehad. “Mannen zijn sowieso niet goed in het uiten van hun gevoelens, en al helemaal niet naar andere mannen toe.”

Toch is het niet alleen maar donker. Ze vieren de muziek op dit album. Ondanks dat de thema’s soms zwaar zijn, zijn ze ook hoopvol, ambitieus en vol schoonheid.

In november kwam ‘All That You Are’ uit, deze staat ook op het nieuwe album.

Deel: