MURI heeft met ‘Golven’ een nieuwe single uitgebracht. Eigenzinnig als altijd, meeslepend en verrassend. MURI is een meester in het creëren van een mystieke, wispelturige sfeer waarin je als luisteraar wordt meegezogen naar grotere diepte. Naar de diepere lagen van de song, maar ook naar de diepere lagen van onze mooie Nederlandse taal. Niet alleen in de keuze van de woorden, als surrealistische poëzie, maar ook in de uitvoering, als een extra instrument dat kronkelt als een onderstroom die soms naar de oppervlakte komt om adem te halen.

In het Gentse MURI komen de jonge, maar toch al gerijpte talenten van Muriel Boulanger (COZIN, Low Land Home), Eline Flintrop en Jonathan Callens (Wasdaman, Sarah Ferri, Kiss The Anus of a Black Cat) op een natuurlijke manier tezamen. Dat hebben ze al meermaals bewezen en dat bevestigen ze met ‘Golven’. Ook dit nummer oogt als een donkere, deinende en golvende watervlakte, maar voor de goede verstaander schijnt de zon hier met lichte stralen doorheen en klaart zelfs de diepste bodem op.

Zoals MURI zelf het zegt: “een song over het mijmeren aan het water en drijven naar een open plek die je zelf was vergeten (…), een ode aan de zelfbeschikking: een herinnering dat we ons leven van de ene dag op de andere kunnen omgooien.”

Een waarlijk knappe song waarbij de credits eerlijkheidshalve niet alleen naar het drietal muzikanten moeten gaan, maar ook naar producer Martijn De Bondt, die met zijn eigenzinnige en verfrissende sounddesign een extra golf heeft toegevoegd, waardoor je je nog meer laat meesleuren in de wereld van MURI.

We konden al niet wachten tot het eerste MURI album. En met ‘Golven’ zijn onze verwachtingen opgedreven naar nog grotere hoogten…

Deel: