Seven Stars Over Sicily is een  Rotterdamse band, die in en rond deze stad al flink aan de weg timmert. In 2015 verscheen een EP, drie jaar later gevolgd door het eerste volwaardige album. Deze wordt nu opgevolgd door hun tweede album, getiteld ‘The Endless Sea’. En met de zee hebben de Rotterdammers ongetwijfeld iets. Hun muziek catalogiseren zij zelf als maritime noir en noemen het ook wel ocean disco. Oh well, what’s in a name? Ikzelf waag me er niet eens aan om het in een bepaald laatje onder te brengen.

De band bestaat uit Daniël Blokker (zang), Robin Eggers (drums), Conrad Freling (gitaar, zang), Robert Giesselbach (toetsen), Roger Groen (bas) en Jeroen Wessels (gitaar, theremin). Blokker is grotendeels verantwoordelijk voor de teksten; de muziek is van Freling en Wessels. Eerlijk gezegd had ik een paar luistersessies nodig om een recensie te schrijven. Niet omdat de muziek niet om aan te horen of niet door te komen is. Integendeel, wat dat betreft zit het wel goed. Vaak was het de zwaarmoedigheid en somberheid, die hiervoor de oorzaak waren. Vooral natuurlijk als je de nummers goed wilt beluisteren en ze niet als muzikaal behang op de achtergrond opzet.

Nummers ‘The Loner & The Lifeguard’ en ‘Lightseekers’ zijn daar m.i. goede voorbeelden van. Waar ik dan wel weer vrolijk van wordt is dat het prima nummers zijn en er meer dan uitstekend wordt gemusiceerd. Bijzondere vermelding verdienen het samenspel tussen slidegitaar en viool in met Janine van Osta gezongen duet ‘Coldness Within’ en het vlotte ‘Pictures Of Anguish’. Aanrader. (8/10) (eigen beheer)

Deel: