En dan? Niemand wistt het op deze avond. Het publiek en de artiesten hielden hun hart vast wat er in Den Haag zou gaat gebeuren. Juist om die reden was het vrijdagavond een groot feest in de Effenaar. Het meest uitzinnige publiek wat je maar voor kunt stellen. Het was de sfeer van “We gaan het er nog even van nemen want het zou voorlopig wel weer eens de laatste kunnen zijn”. Vandaar een ode aan het publiek.

De zaal zinderde, de bands waren goed, een ideale combinatie. Vanaf de eerste noot van Haris, Iron Maiden Tribute, tot de laatste van High Voltage, AC/DC tribute was de zaal in extase. Een heuse mosh pit, crowd serving alles klopte deze avond. Present Danger waarbij Thijs de Jong (zang en gitaar) de “Metallica Family” los kreeg. Nummers als Nothing Else Matters en Enter Sandman gingen er in als een lekker koud biertje. Slash n’ Roses met nummers als Nighttrain, Child of Mine het werd allemaal dankbaar ontvangen door Eindhoven.

Hoewel, ieder voor hun eigen favoriet, het publiek kwam vanuit overal vandaan. Overijsel, Zuid Limburg en zelfs Kaatsheuvel. De wellicht slechte tijding die zou plaats vinden had een positieve invloed op de sfeer. Het was een topavond met zo nu en dan kippenvel op de armen. ‘Eindhoven de gekste’, vanavond was het Eindhoven de Rockste. John van Borne, de organisator en initiatiefnemer van Legends of Rock, zorgde elke keer voor goede acts. Het publiek zorgde, zeker hier, voor de rest. Hopelijk kunnen we snel weer van John’s geestekindje genieten; whenever, whereever.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: