Zondagmiddag, iets voor vieren ging de zaal van het Parktheater open en het leek net alsof je op het kantoor van de directeur van de Efteling was beland. Het publiek ging vanuit hun stoel al meteen op onderzoek uit. Een mooie antieke kast pronkte op het podium met daarin de welbekende rode schoentjes, een kop van één van de geitjes van ‘de zeven geitjes’, en plattegronden. Ook hing er grote klok en een mooi oud vaandel. Voor het podium stond een pilaar met een grote rode knop. ‘Waar zou die voor zijn?’, hoorde je dikwijls door de zaal roepen. Wat het meeste de aandacht trok was een groot gevaarte verstopt onder een grijze doek. De nieuwsgierigheid begon met de minuut te stijgen, totdat het grote licht begon te dimmen en, onder luid tromgeroffel, er felle zoeklichten de zaal in werden geschenen.

Ja, daar was ze! De zoeklichten verzamelden zich bij de gelukkige, een jonge dame die het podium op werd gebracht. Daar kreeg ze een microfoontje om en stelde haar voor als May. Zij was net zo nieuwsgierig als de rest van het publiek en begon meteen te onderzoeken wat er allemaal te zien was op het toneel. Ook zij ziet de pilaar met de rode knop met daarnaast een brief van de directeur van de Efteling…

Vanaf daar begint de 75 minuten durende interactieve show. Ravelijn, Symbolica, Aquanura, de Python, rode vliegende neuzen van Carnaval Festival én de koekoeksklok, die wel een hele speciale functie had tijdens de show. Maar ook waar het afval van Holle Bolle Gijs terecht komt en wie maakt nou eigenlijk al die mooie muziekjes? We kwamen van alles te weten wat er nu eigenlijk achter de schermen van het bekende Brabantse attractiepark plaatsvindt.

Tegen het einde kreeg de show een spannende wending, want een onbekende indringer was het ergens niet mee eens wat de directeuren van de Efteling aan het doen waren. Het publiek werd erbij betrokken om deze indringer tegen te houden, want anders zou er iets heel erg te wachten staan.

De grote Efteling Koekoek show is een heel ander concept dan wat je gewend bent van andere producties van dit attractiepark. Ditmaal geen bombastische muziek, dans en zang, maar is het heel klein gehouden. Haast intiem en dat geeft je het gevoel dat jij écht de gelukkige bent die een uitnodiging heeft mogen ontvangen van de directeur van de Efteling om achter alle geheimen te komen. Er staan dan ook niets voor niets de hele voorstelling maar twee acteurs op het toneel. May Hollermann en Sebastiaan Frowijn, brachten het stuk, ondanks het vele improviseren wat deze voorstelling vergt, naar een hoger level door hun fantastische timing en humor.

Deel: