De Bintangs hoeven niet meer te worden voorgesteld. In 1961 opgericht door de broers Frank en Arti Kraaijeveld vieren dit jaar het 60-jarig bestaan. Dat betekent dat de Bintangs de oudste rockband van Nederland zijn. In de loop van de jaren hebben er diverse personeelswisselingen plaatsgevonden, is de band ook wel enkele keren gestopt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het enige lid dat er steeds bij heeft gehoord is oprichter, bassist en zanger Frank Kraaijeveld.

Naast Frank bestaat de band uit Dagomar Jansen (gitaren, zang en mondharp), Marco Nicola (gitaren) en Burt van der Meij (drums). Dit viertal heeft nu het vijfentwintigste ‘These Hands’ uitgebracht. Het kunnen er ook wat meer of minder zijn; ik ben de tel een beetje kwijt. Op het album staan tien nummers, waarvan er negen door de heren zelf zijn geschreven. De enige cover is ‘Back To Memphis’ van Chuck Berry.

Wat we hier voorgeschoteld krijgen is de bekende rauwe stampende op blues geënte rock ’n roll, die we van de Bintangs gewend zijn. Ook op leeftijd (Frank is inmiddels 76 jaar oud) is er nog geen reden om gas terug te nemen. Als vanouds stampt men hier door het album heen. Nummers die wat mij betreft het meest indruk maken zijn ‘Sweet Louisa’, ‘We Wanna Thank You’ en het titelnummer ‘These Hands’. Prima album. (8/10)  (Sonic RendezVous)

Deel: