Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Poeh, nog 102 dagen tot het einde van dit jaar. Na vandaag nog 14 playlists dus en natuurlijk de prachtige eindejaarslijsten die we van Maxazine elk jaar weer heel graag voor jullie samenstellen. Tis toch weer snel gegaan. Ik zei het al eerder, de tijd vliegt. Sophia Loren kan daarover meepraten, zij blaast vandaag 87 kaarsjes uit, of ze worden voor haar uitgeblazen. Ook de verjaardag van niemand minder dan James Dewar wordt wellicht ergens in Brexitland nog ergens in bijzonder kleine kring gevierd, want James is dan weliswaar al een hele tijd niet meer onder ons, maar jarig is hij wel, en hij heeft de wereld toch maar zijn uitvinding van de thermoskan geschonken. Dank daarvoor nog aan James Dewar.

Jullie denken wellicht, vanwaar deze opsomming van futiliteiten die iedereen die er in geïnteresseerd zou kunnen zijn zo van Wikipedia kan halen? Gelijk hebben jullie. Het is gewoon omdat ik het niet kon opbrengen om zoals gewoonlijk een stukje te schrijven over de realiteit van vandaag de dag. Die is namelijk nog stommer en futieler dan het lichtste Wikipedia artikeltje, en de mensen hebben het al zo zwaar. Dus vandaag maar even niet weet je wel, weet je niet.

Het enige echte medicijn, de alles helende therapie tegen alles wat het leven ons vermag te doen lijden is natuurlijk muziek. Het Erasmus MC heeft aangetoond dat onder anderen luisteren naar muziek rondom een operatie het herstel versneld. I kid you not. Daarom precies is het zo belangrijk je te abonneren op onze Spotify playlist. Dokters recept gewoon. Gelukkig heb je er geen verzekering voor nodig en voorlopig gaat er ook nog niets van je eigen risico af als je hem beluisteren wilt.

Onzee platenbaas was deze week wat stilletjes, stiller dan normaal. Het verhaal gaat dat hij verliefd zou zijn. Op wat of wie is niet bekend, maar het heeft effect op zijn keuzes voor de playlist zo merken we. Het is allemaal nogal, diep en gevoelig. Mooi dus. Deze week onder anderen op de playlist Soulsister, Gabriel Rios, Roselien, Antoine Wielemans, ILA en veel meer. Jullie kennen ons advies inmiddels: Bluetooth headset op en achteroverliggen. We zien je volgende week wel weer.

Deel: