De uit Los Angeles afkomstige wordt gevormd door een groep ervaren muzikanten, die allen een andere achtergrond hebben. Deze combinatie zorgt voor een veelzijdige band en de cd die zij nu hebben uitgebracht geeft dat prima weer. De band bestaat uit gitarist Richard Lubovitch, die ook de productie deed, Wayne Peet (toetsen), Bill Barrett (harmonica), Kaspar Abbo (zang), Lance Lee (drums), Trevor Ware (staande bas). Op een aantal nummers worden zij vergezeld door Marcus Watkins, die een veelvoud aan gitaren speelt.

“Search No More” is de derde cd van de band. Op het album staan acht bluesklassiekers, één bewerking van een seventies classic en een door Lubovitch geschreven nummer. Met bluesklassiekers denkt men al snel aan uitgekauwde versies van nummers, die al honderden malen zijn uitgevoerd. De diversiteit aan muzikanten met allen een andere achtergrond echter zorgt voor een grote variatie in stijl.

De basis is onmiskenbaar de blues met invloeden uit jazz, swing, latin en rock. Dat wordt meteen duidelijk bij de opener, Percy Mayfields ‘Cooking In Style’, dat hier mede door het gebruik van de harmonica een bluesjasje krijgt. Jimmy Dotsons ‘Search No More’ is een pure bluesballad met prachtige vocalen van Abbo en een mooie solo van Marcus Watkins. ‘All Night’, de enige original hier, toont de jazz achtergrond van Lubovitch. Een bijzondere vermelding verdient hier nog ‘Long Train Coming’ van Tom Johnston (Doobie Brothers), de enige vreemde eend in de bijt, waar de heren een fraaie eigen versie van maken. Een prima album. (7/10) (RVL Music)

Deel: