De uit Dordrecht afkomstige Rob Hendrikse is een veelzijdig artiest. Hij staat ook bekend als Fixxxman, is grafisch kunstenaar, ontwerpt logo’s en maakt schilderijen, is daarnaast schrijver en muzikant. Als muzikant speelde Rob in binnen- en buitenland, en speelde de afgelopen jaren samen met onder andere Bas Paardekooper, Rob Orlemans, Cindy Peress (USA), Dilana Smith (USA/ZAF), Steve Payne (UK), Robert Smith, Ron Baggerman, Ron ‘El Kroppo’ Krop en nog vele anderen.

Afgelopen november verscheen het uitstekende album ‘Where The Road Takes Me’ en nu, iets meer dan een half jaar later, is de opvolger ‘A Good Day For The Blues’ uitgekomen met daarop tien door Hendrikse geschreven nummers. Ondersteund wordt hij door Paul Hobday (gitaar, bas), Piet Tromp (bas), Alan Baxter (gitaar), Francesco Daniel (zang), Randy van der Elsen (bas) en Rob Orlemans (gitaar, bas, zang). En ook de Hongaarse mondharmonicavirtuoos Jumping Matt (Pribojzski) doet op een vijftal nummers mee.

Net als zijn vorige album staat ook deze weer vol met kleine pareltjes. Wat stijl betreft is het duidelijk dat de muziek van Hendrikse op de blues leunt, waarbij invloeden van rock en country duidelijk aanwezig zijn, wat zorgt voor een prima combinatie. Naast de muziek zijn ook de teksten het zeker waard om beluisterd te worden. Rob Hendrikse is iemand die kleine verhaaltjes weet te verpakken in een mooie muzikale omlijsting.

Bijzonder is het gebruik van korte tekstfragmenten, zoals in diverse nummers. Zo horen we Queen Elisabeth II, Sir Laurence Olivier en fragmenten uit ‘Pulp Fiction’ en ‘Ned Kelly’. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de opener ‘Sixpack & Dimes’ een bluesrocker met Rob Orlemans, ‘Your Arms Will Keep Me Warm’ met prachtig harmonicawerk van Jumping Matt, en de gospel ‘Try To Save Your Soul’. Wederom een prachtige plaat van Nederlandse bodem. Aanrader. (8/10) (Long Road Media)

Deel: