Het was even stil rondom Max Colombie, a.k.a. Oscar and the Wolf, na release van het laaste album ‘Infinity’ (2018). Nu is de Belgische popster terug met het gloednieuwe album ‘The Shimmer’. Na release van de track ‘James’ eerder dit jaar, is ook de nieuwe single ‘Oliver’ uit met een zwoele, zomerse video die geregisseerd is door Max zelf. ‘The Shimmer’ verschijnt op 22 oktober via [PIAS] recordings.

Betreed de wereld van Max Colombie en je zult een oogverblindende en glinsterende fusie ontdekken van hedendaagse R&B en Europese electropop doordrenkt van drama, sensualiteit en verlangen. Colombie hoort, “een schemerzone waar het niet donker of vrolijk klinkt. Het is net als de naam Oscar en de Wolf; het is een balans tussen licht en donker, een perfecte combinatie tussen de zon en de maan. Het is mooi en eng tegelijk.”

Het nieuwe Oscar and the Wolf album ‘The Shimmer’ distilleert de essentie van Colombie’s geluid en visie in zowel de albumtitel als het beeld van Colombie op de albumhoes, badend in sterrenlicht. Het album is een maatstaf voor zijn transformatie op plaat; terwijl ‘Entity’ werd opgenomen in een schuur, “zeer lo-fi zonder toegang tot apparatuur”, herinnert hij zich, werd de gedurfde, rijke en gelaagde dynamiek van ‘The Shimmer’ vastgelegd in ICP Studios in Brussel. De thuisbasis van “een van de beste live kamers in Europa, met al die vintage spullen.” Meer intieme momenten werden toegevoegd in Colombie’s huis buiten de stad, “die magische opnames die we creëerden net nadat we iets hadden geschreven, die zo moeilijk naderhand vast te leggen zijn.”

Met ‘we’ bedoelt Colombie producer Jeroen de Pessemier en multi-instrumentalist Ozan Bozdag, die beide ook hebben gewerkt aan ‘Infinity’ (en Bozdag ook op ‘Entity’). “Het is een magisch trio,” zegt Colombie. “Iedereen is vrij om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen. Ik ben enorm blij met ‘The Shimmer’, omdat ik een volwassenere versie van mijzelf hoor. Ik wil altijd een groei zien en ik ben dan ook enorm trots op mijzelf dat ik niet gezwicht ben voor de verwachtingen van anderen en dus iets zou produceren wat in het verleden succesvol bleek te zijn. Dit keer zijn er geen clubby popsongs te vinden op het album”.

‘The Shimmer’ is juist een accurate weergave van Colombie’s persoonlijkheid. “Mijn emoties kunnen omslaan van enorm vrolijk naar super melancholisch in een fractie van een seconde. ‘The Shimmer’ voelt voor mij als een soundtrack van een blockbuster met vele verschillende soorten tracks en thema’s. Het is altijd in beweging.”

Deel: