Het helpt als je als muzikant afstamt van een familie die al behoorlijk wat heeft betekend in de muziek. Vader Andy Johns was geluidstechnicus, die samen heeft gewerkt met The Rolling Stones en Eric Clapton. Moeder Paula Boyd is de zus van Pattie Boyd, waardoor Clapton, George Harrison en Mick Fleetwood zijn ooms zijn. Een andere oom, Glyn Johns, is producer voor onder meer The Who, Led Zeppelin, Clapton, Steve Miller. Mocht dat de enige verdienste zijn voor Will Johns dan zou ik geen stukje tekst aan Will hebben gewijd, maar gelukkig kan de goede man zelf ook nog wat.

De uit het Britse Bristol stammende Will Johns is daarnaast nog een uitstekende gitarist en zanger, die inmiddels een behoorlijke carrière heeft weten op te bouwen. Voor zijn vierde album ‘Bluesdaddy’ put hij uit de rijke bluesgeschiedenis en vertolkt hij elf klassiekers, die hij een eigen twist weet te geven. Het enige eigen nummer is de titelsong ‘Bluesdaddy’. Hij wordt hier begeleid door drummer Chris Gale en bassist Richard Sadler.

Het resultaat mag er zijn. Het album is in feite een ode aan de blues en we horen versies van onder meer bekende nummers als ‘Everyday I Have The Blues’, ‘High Heel Sneakers’, ‘Hoochie Coochie Man’ en ‘Sweet Little Angel’. En het mag worden opgemerkt dat de eigen compositie ‘Bluesdaddy’ tussen deze al veel gecoverde nummers zeker niet misstaat. Een heel leuk album, waarin Will Johns laat horen bekende nummers op uitstekende wijze te vertolken. (7/10) (eigen beheer)

Deel: