Axelle Red kondigt vandaag haar gloednieuwe tournee aan: ‘A Very Special Christmas’. In december 2021 houdt Axelle halt in Le Delta (Namen), Trocadéro (Luik), La Madeleine (Brussel), Het Depot (Leuven), CCHA/cultuurcentrum Hasselt en de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge. Ze brengt haar favoriete kerstklassiekers in een soulversie en strooit wat glitters door haar eigen oeuvre.

Hoewel ze werd geboren in februari is Axelle Red diep vanbinnen altijd een kerstkind geweest. Van jongs af is ze dol op de magie van kerst met de boom, de lichtjes, de gezellige sfeer én de kerstliedjes. Een kerstspecial staat al jaren op haar persoonlijke wishlist. Samen met een bonte stoet van Amerikaanse artiesten waar ze zo van houdt zoals: Carole King, Phil Spector, The Jackson 5, Stevie Wonder, Johnny Cash, The Carpenters, Otis Redding, Peggy Lee, The Supremes, dook ze diep in haar platenkast en eigen oeuvre. Het resultaat zijn een rist Christmas classics, veelal in een soulversie. Deze tijdloze parels vult ze aan met eigen materiaal dat de sfeer van kerst ademt.

“Ik ben gek op kerst, altijd geweest, ik vind er werkelijk alles geweldig aan: het chique én de kitsch! Voor mij draait het om liefde, tradities, familie, veel muziek en herinneringen aan de gezellige tijd die ik had toen ik opgroeide en de eindejaarsperiodes met mijn eigen gezin – en dat is wat ik wil overbrengen met deze shows. Het wordt een feest van herkenning en vreugde, en ongetwijfeld ook van ontroering.” – Axelle Red

Afspraak in december 2021 voor een magische trip met de zangeres door haar winter wonderland en betoverende nummers zoals ‘Santa Claus Is Coming To Town’, ‘Who Took The Merry Out Of Christmas’, ‘Let It Snow’, ‘Santa Baby’ en ‘White Christmas’.

Deel: