Ticket West is een Nederlandse bluesformatie opgebouwd rond de gebroeders Wilhelm: gitarist Pascal en bassist Walter. Hun interesse in de blues werd door hun vader gewekt in 1984, toen de broers 14 en 11 jaar oud waren. En die interesse is in de loop van de jaren alleen maar gegroeid. De bandnaam Ticket West verwijst naar hun stijl van spelen, namelijk de Westcoast blues, zoals we die kennen van T-Bone Walker, Pee Wee Crayton en Rod Piazza, om er maar een paar te noemen.

Met ‘Cab Driving Man’ is onlangs de tweede cd van de band uitgekomen. Pascal en Walter worden hierop begeleid door drummer Kees van Herk en pianist Roel Spanjers, terwijl Arjen Veldman een deel van de zang op zich neemt en het harmonicawerk wordt gedeeld door Harp Mitch en Gerrit Ekkelenkamp.

Op het album staan elf nummers, waarvan vier eigen composities. De covers zijn van de hand van onder meer Elmore James, Magic Sam, Cousin Joe en Eddie Taylor. Deze namen geven al aan dat de heren niet vastzitten aan de Westcoast-sound en ook uitstapjes naar Chicago niet schuwen. Mooi voorbeeld hiervan is Taylors ‘Bad Boy’, waar de harmonica van Ekkelenkamp een hoofdrol krijgt toebedeeld. Andere nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn de bijzonder fraaie en door Pascal Wilhelm geschreven ‘Boogie Blues’ en ‘Cab Driving Man’. Een prima plaat. (8/10) (eigen beheer)

Deel: