Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Het Eurovisie Songfestival deed afgelopen week onze Noorderburen aan. Eindelijk dan. Het grote verbroederingsfeest dat zijn geheel eigen muzieksmaak heeft weten te ontwikkelen dat een pastiche is geworden van wat mooi had kunnen zijn. Italie bleek de winnaar. Natuurlijk was Frankrijk beter, veel beter zelfs. Portugal was beter. Godbetert België was beter met Hooverphonic waarbij Geike gelijk een angstig hertje in de koplampen van een haar tegemoetkomende vrachtauto, in de lens van de camera keek. Nee, triphop is dat allang niet meer. Måneskin heet de band uit Rome. Dat betekent dan weer in het Deens ‘Maneschijn’. Lekker interessant doenerij. Op hun Wikipedia staat veel immens interessants te lezen zoals dat ze afgelopen februari in een interview met de krant Corriere della Sera vertelden over hun sexuele geaardheid; Victoria de bassiste is bisexueel, Thomas de gitarist is hetero, Damiano de zanger is hetero en ‘nieuwsgierig’ en Ethan de drummer is ‘seksueel vrij’. Anyway, wat een kolder. Hun op een saai en simpel riffje gebaseerd nep-rocknummer zal er zeker niet langer door in de hitlijsten blijven staan. En we zullen ze snel genoeg vergeten. Volgens jaar mogen ze nog een keer acte de presence geven op het songfestival, en dat zal het dan zijn.

Onze Platenbaas heeft sowieso niet naar het ESF gekeken, die had wel wat anders te doen. We hebben het nummer van die Italiaanse gestylde neprockers er dus even zelf stiekem tussen gezet. Tussen de edelkitsch van het songfestival door wisten er namelijk ook nog heel wat echt goed releases het publiek te bereiken. Het lijkt wel of de artiesten allemaal gevaccineerd zijn of zo, of dat ze de weidse festivalweides die naar verschaald bier en weed ruiken weer aan de einder zien gloren. Deze week was het weer een feestje om de Spotify Maxazine België Playlist samen te mogen stellen. Lekker hoor, we hebben Perry niet gehoord verder deze week. Zijn noise cancelling headphone en tweedehands koffiezetter was alles dat nodig was om hem op zijn zolderkamer te houden. Hij is er met een werkelijk prachtige lijst uitgekomen deze week.

Ga er maar eens goed voor zitten. Nieuwe, prachtig mooie pareltjes die je voorbij zal horen komen zijn onder anderen van CandleBags, Mamma’s Jasje, Mia Lena, Lanthe, Freddie Konings, Milo Meskens en een heel gezelschap onder aanvoering van de enige echte Gert Verhulst.

Val gewoon lekker achterover in je rugzak, zak chips erbij, en lekker luisteren in de wetenschap dat we volgende week weer een nieuwe lijst hebben.

Deel: