Wat krijg je als je twee muzikale zwaargewichten samenvoegt? Het kan op een vreselijke manier mis gaan, botsende ego’s en dergelijke. Zo niet in het geval van Eric Von Herzen en Johnny Main. Daar blijkt de samenwerking prima te lukken. Von Herzen, mondharmonicaman bij onder meer Walter Trout, Social Distortion, The Atomic Road Kings en Junior Watson, en Johnny Main, zanger en guitarist bij de The 44’s, besloten vorig jaar als The Atomic 44’s de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat hiervan is nu verkrijgbaar als het album met de verwachtingsvolle titel ‘Volume One’.

Op het album wordt het tweetal bijgestaan door Bill Stuve (bas), Gary Ferguson (drums), Deb Ryder (zang), Taryn Donath (toetsen) en Kid Ramos (gitaar). ‘Volume One’ bevat negen zelfgeschreven nummers, die zich allemaal bewegen in het grijze gebied dat ‘Americana’ wordt genoemd en in dit geval duidelijk neigt naar vet rockende blues.

Dat is meteen duidelijk bij de opener ‘The Boogeyman’, dat eerder al hoge ogen gooide als single. Verdere nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘Fade To Black’ en ‘Ol’ Mexico’. Een prima plaat. (7/10) (Bird Dog Records)

Deel: