Vandaag hebben we de première van de nieuwe single van Taco voor je. Voor degenen die het zich niet herinneren, Taco had in 1982 een wereldwijde hit met zijn versie van Irvin Berlin’s ‘Puttin on the Ritz’. Taco Ockerse werd geboren op 21 juli 1955 uit Nederlandse ouders in Jakarta, Indonesië. Zijn kinderjaren bracht hij door over de hele wereld, in Nederland, de VS, Singapore, Luxemburg, België en Duitsland. Na zijn studie in Brussel studeerde hij af aan de toneelschool in Hamburg en in 1975 begon hij zijn eerste professionele theatercarrière. Vier jaar later, in 1979, vormde hij zijn eerste band, Taco’s Bizz.

In 1981 tekende Taco zijn eerste platencontract bij Polydor in West-Duitsland. Zijn single ‘Puttin’ On the Ritz’ werd al snel een groot succes. Het werd ook uitgebracht in de VS, waar het in september 1983 de vierde plek in de top 100 bereikte, wat hem ​goud opleverde voor meer dan een miljoen verkochte exemplaren. Taco’s album ‘After Eight’ werd uitgebracht in meer dan 40 landen en leverde hem in verschillen landen gouden of platina op, waaronder in Finland voor meer dan 25.000 verkochte exemplaren.

Het vervolgalbum van Taco, ‘Let’s Face the Music’, bereikte ook de top 100 in verschillende landen. Taco bleef zingen en richtte zich voornamelijk op de Duitse markt met de albums ‘Swing Classics: In The Mood Of Glenn Miller’ (1985), ‘Tell Me That You Like It’ het jaar daarop en ‘Taco’ in 1987. Het decennium eindigde met twee singles, ‘Love Touch’ en ‘Got to Be Your Lover’, die werden beïnvloed door het energieke discogeluid van die tijd. In de daaropvolgende jaren bracht Taco door als acteur en trad hij op in verschillende televisieshows en op het toneel.

In 2020 besloot hij eindelijk zijn comeback het maken in de muziek en bracht verschillende nieuwe singles uit via het in Hamburg gevestigde label Aviator-Entertainment. Op 4 uni komt Taco’s live-album ‘Live in Japan 1984’ uit, maar deze vrijdag wordt zijn nieuwe single ‘Sayonara (‘Tll We Meet Again)’ al uitgebracht, die oorspronkelijk werd opgenomen als de B-kant van zijn single ‘Let’s Face The Music (And Dance)’ uit 1984. De track is de nieuwe single van Taco en gaat vandaag in première op Maxazine!

Deel: