‘Music Is The Weapon’ (Reloaded), de deluxe editie van Major Lazer’s laatste album, is deze week uitgebracht. De deluxe editie bevat een aantal nieuwe samenwerkingen, waaronder het nummer ‘Titans’ feat. Sia & Labrinth. Ook zijn de bonustracks ‘C’est Cuit’ feat. Aya Nakamura en ‘Diplomatico’ feat. Guaynaa terug te vinden op deze nieuwe uitgave.

Major Lazer is het eclectische muziekproject van producers Diplo, Walshy Fire en Ape Drums. In oktober van vorig jaar bracht de Jamaicaans-Amerikaanse groep het veelgeprezen album ‘Music Is The Weapon’ uit, met daarop de goed beluisterde singles ‘Que Calor’ feat. J. Balvin en ‘Trigger’ feat. Khalid.

In september lanceerde Major Lazer in samenwerking met YouTube de docu-special ‘Chasing the Sound’, waarin die de groep wordt gevolgd tijdens hun reis door Ghana en Nigeria. In 2016 bracht Major Lazer ook al een korte documentaire naar buiten: ‘Give Me The Future’. Het drietal reisde destijds af naar Havana, Cuba om daar een historisch optreden te geven voor 400 duizend bezoekers.

Op de voorgaande studioalbums van het producerstrio – ‘Guns Don’t Kill People… Lazers Do’ (2009), ‘Free The Universe’ (2013) en ‘Peace Is The Mission’ (2015) – staan vaak gestreamde tracks zoals o.a. ‘Lean On’ feat. DJ Snake & MØ. De videoclip van dit nummer is sinds de release in 2015 al 2,8 miljard keer bekeken.

Deel: