Voor velen van ons in deze contreien nog een onbekende, hoewel degene die de European en International Blues Challenge van de afgelopen jaren hebben gevolgd mag Amaury Faivre geen onbekende meer zijn.

Geboren in Besançon (Frankrijk) wist hij als vijftienjarige al de publieksprijs te winnen van de Jeunesses Musicales de France. Hij studeerde muziek in Montreal (Canada) en vestigde zich bij terugkeer in Europa in de buurt van Genève. In 2017 wint hij de Zwitserse Blues Challenge en doet mee aan de Europese en Internationale Challenges in respectievelijk Noorwegen en Memphis, waar hij de halve finale bereikt.

Na jarenlang in bands elektrische blues te hebben gemaakt en twee albums te hebben uitgebracht heeft hij er nu voor gekozen een volledig akoestisch solo-cd uit te brengen. Alle nummers zijn door Faivre zelf geschreven en hij neemt in zijn eentje de zang, gitaren, mondharmonica, mandoline en percussie voor zijn rekening. De cd begint met het instrumentale ‘Amuse-Bouche’, wat inderdaad een lekkere ‘amuse’ is en een smaakmaker voor de rest.

Amaury Faivre voert ons verder mee op een muzikale reis door het diepe zuiden van de VS met een mooie mix van blues en folk. Het zijn stuk voor stuk fraaie nummers, die goed zijn opgebouwd. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Pouring Rain’, het enige nummer waar een tweede stem op te horen is (Marius Faivre, zijn zoon?) en het enige Franstalige nummer, het vlotte ‘Invité A Danser’. Een zeer geslaagd album en een absolute aanrader voor liefhebbers van mooie akoestische blues. (8/10) (eigen beheer)

Deel: