Even wennen was het bij de nieuwste plaat van Kyro, ‘King of the Jungle‘. Zijn tweede alweer. Kyro brengt een fris en opwindend nieuw geluid, dat sinds zijn album ‘Space Soul’ uit 2020 al zijn creativiteit en een heel andere stijl van rappen laat horen.

‘King of the Jungle’ opent met’12/25′, de spoken word intro van de plaat. De korte track is krachtig en ligt lekker in het gehoor. Jong en uniek; dat is waar Kyro voor staat. De rapper is een van de grootste namen die momenteel uit New York de rapscene aan het bestormen zijn en dat laat hij horen.

Gaan we over naar het beste nummer van het album, ‘All Day’, waarop Kyro zijn kunsten het best laat horen. De jonge artiest laat zijn woorden hierin vloeiend in elkaar overlopen als een goeie vloeier. Het heeft een lekkere beat en blijft lekker hangen. De rapper is enorm veelzijdig en kan zijn teksten moeiteloos op elke soort beat en genre laten vloeien, en ook hier laat hij de vloeiende overgangen van rijms en melodie horen.

Ook ‘Rich Forever’ moeten we even noemen. Het gebruik van auto tune is in dit nummer echt naar het maximale nivo getrokken. Het zorgt ervoor dat het album net weer iets anders klinkt, het trekt het net weer naar een ander level. En ook ‘Cold Nights’ mag genoemd, waarin hij zijn woorden lekker laat vloeien, hoewel de autotune wellicht net iets te veel aanwezig is. Maar maakt dat de plaat meteen slecht? Nee zeg, kom op. ‘King of the Jungle’ bevat gewoon voor het merendeel lekkere nummers. Kyro levert hier gewoon een lekker album af.

Kyro is de toekomst, en het gezicht van Divine Timing Ent. Met nummers als ‘Rich Forever’, ‘All Day’, ‘Tone in the night’ en ‘Yessir’ laat de Amerikaan gewoon een goed geproduceerd album horen. Kyro levert met ‘King of the Jungle’ een mooi vervolg op ‘Space Soul’ af en laat horen dat ook het zo vaak gevreesde opvolgalbum wel goed zit. Het album is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar voor de fans van hiphop met een kleine R&B-inslag zit het zeker wel goed. Maar dat was wel duidelijk, want zelfs zijn nieuwe plaat staat alweer op de rol, gezien zijn nieuwste single ‘Times’, die sinds dit weekend uit is. (7/10) (Divine Timing)

Deel: