Niemand minder dan superster Lady Gaga zal het Amerikaanse volkslied ‘The Star-Spangled Banner’ zingen tijdens de inauguratie van Joe Biden als President van de Verenigde Staten. De inhuldiging van Joe Biden als president en Kamala Harris als vice-president op 20 januari zal door meer grote sterren worden opgeluisterd.

Jennifer Lopez naast Lady Gaga on stage

Ook Jennifer Lopez zal haar opwachting maken aanstaande woensdag, net als National Youth Poet Laureate Amanda Gorman. Ook is er een virtuele parade en een speciale tv-uitzending, waar ook artiesten als Bon Jovi, Demi Lovato en Justin Timberlake zullen optreden, net als de Amerikaanse singer songwriter Ant Clemons.

Super Bowl

Voor Gaga is het niet de eerste keer dat ze het Volkslied van de Verenigde Staten op zal voeren. Tijdens de Super Bowl in 2016 trad de zangeres ook al op met het beroemde nummer, dat werd belkekenen beluisterd door vele tientallen miljoenen Amerikanen.

(Nog) geen impeachment

Het optreden zal gebeuren op een punt dat voor veel Amerikanen een opluchting is. Van de ene kant de fans van Biden die eindelijk hun president in het Witte Huis zien, van de andere kant de fans van Trump, die blij zij dat hun president zijn termijn heeft kunnen vervolmaken voor een mogelijke impeachment.

Deel: