De nieuwe data voor de concerten van Los Lobos zijn bekend. Los Lobos komt in mei 2021 voor drie concerten naar België. De band, bekend van de wereldhit ‘La Bamba’ komt maar liefst voor drie optredens naar België, in Leuven, Brugge en Antwerpen. De Mexicaans-Amerikaanse groep uit het Oosten van Los Angeles kwam eind ’83 plotseling uit de schaduw als garagerockband, en maakte vier jaar later wereldfaam met het nummer dat altijd aan de band verbonden zal blijven. En dat terwijl het nummer feitelijk een cover is van Richie Valens.

De levende legendes van Los Lobos zijn al meer dan 40 jaar de Mexicaans-Amerikaanse trots van de ‘roots rock’. Miljoenen verkochte albums en verschillende prestigieuze awards later rusten de kranige mannen echter niet op hun lauweren. Nog steeds spelen ‘de wolven’ wereldwijd voor volle zalen en zijn ze hét keurmerk geworden voor wie houdt van rootsmuziek.

De Belgische groep Boogie Beasts verzorgt het voorprogramma met dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Boogie Beasts, twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten, vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en spelen met invloeden van The Black Keys, John Lee Hooker, Little Walter, RL Burnside én de vroege Stones.

Los Lobos staat op donderdag 13 mei in Het Depot, vrijdag 14 mei in Stadsschouwburg Brugge en op zaterdag 15 mei in De Roma.

Deel: