Josephien. We noemden haar al eerder bij Maxazine: Namelijk toen ze nog onder de naam Josephine optrad bij het Transformer- concept in de Muziekgieterij in Maastricht in december 2018. Nadat ze, samen met haar band, de publieksprijs van de Rock Rally won. Tweeënhalf jaar geleden alweer! Hoe is het met haar? Dat vroegen wij ons ook al een hele tijd af!

Niet alles ging helemaal voor de wind bij Josefien Deloof, de echte naam van de Belgische zangeres. Ze veranderde een paar keer haar artiestennaam en besloot dit jaar om als Josephien een nieuwe start te maken. Dit doet ze met haar nieuwe debuutsingle die vanochtend uitkwam: ‘Talk To Me’.

Veel instrument-begeleiding heeft haar stem niet nodig en dat bewijst dit nummer maar al te goed. Haar vrolijke, herkenbaar hese stemmetje wordt in het begin van het nummer enkel begeleid door een elektrische gitaar, die het nummer meteen een lounge-achtig sfeertje geeft. Door de zachte hoge toetsen van de synth waan je je daarbij op het zonnige buitenterras van een loungebar al liggende in een hangmat met een cocktail binnen handbereik. Of misschien wel thuis in je tuin, want ‘het is altijd fijn om thuis te zijn’, bezingt Josephien. Je geluk kan in ieder geval niet meer op als de vrolijkheid van het refrein wordt ingezet. ‘Keep control every day’, de chille klanken van deze debuutsingle zullen je zeker op weg helpen!

Deel: