Astodan, afkomstig uit verschillende steden door heel België, heeft vandaag haar single ‘Likha’ uitgebracht, afkomstig van het album ‘Bathala’, dat op 3 april zal verschijnen. Astodan kenmerkt zich door hun specifieke instrumentale postrock met een frisse productie en een geluid dat duidelijke wortels heeft in de metaalwereld. De leden van de band hebben hun sporen dan ook reeds verdiend in verschillende andere bands.

‘Bathala’ wordt het tweede album van de band in vier jaar tijd, en geeft een iets andere sfeer dan het voorgaande album, dat ze uitbrachten in hun hardcore punk tijdperk, met hun debuut ‘Ameretat’. Single ‘Likha’ heeft haar invloeden gepakt uit rituelen van de Filipijnse Tagalog-stammen. Samen met de andere titels, is ‘Likha’ genomen uit het Filipijns, en betekent ‘Vorming’, waar ‘Bathala’ Tagalog is voro ‘Godheid’.

Ook voor de clip van ‘Likha’ is gekozen voor een Filipijns thema. De band laat een oud Tagalog begrafenis-ritueel zien,m dat hier en daar doet denken aan clips van Zweedse Doom-bands.

De clip staat vanaf vandaag online:

Deel: