Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat Van Dik Hout hun allereerste single uitbracht: ‘Stil In Mij’. Sinds deze grote hit heeft de band meerdere goud en platina albums uitgebracht. Dat moet natuurlijk gevierd worden, en dat in de vorm van een clubtour door heel Nederland. Om het feest helemaal compleet te maken bracht Van Dik Hout in januari de single ‘Een Nacht Eeuwigheid’, een nieuw album en een documentaire over de band uit. Daarmee bewijst de band niet alleen al vijfentwintig jaar succesvol te zijn, maar dat ze nog lang niet klaar zijn om te stoppen met goede albums maken en optreden. Het uitverkochte optreden in Hedon, Zwolle was het bewijs dat het publiek geen genoeg van Van Dik Hout kan krijgen.

De band Dan August mocht deze avond openen. De band kwam om acht uur het podium opgelopen, terwijl de zaal nog behoorlijk leeg was. Al snel begon de zaal steeds voller te lopen tijdens de half uur durende set van Dan August. De band zette een erg leuke show neer en wist het publiek tijdens de nummers stil te krijgen, om na het nummer veel applaus te ontvangen. Na een half uur zat de set van Dan August er alweer op en zullen de bandleden nog lang staan napraten met het publiek aan de bar.

Iets over negen uur kwamen de mannen van Van Dik Hout het podium op en begonnen hun set met ‘Eén Geloof’. De band had er duidelijk zin in en, de nu volledig volle zaal, was erg enthousiast. En terecht. Van Dik Hout zette een fantastische set neer van zo’n twee uur, vol energie. In deze twee uur kwam 25 jaar Van Dik Hout voorbij, wat oude nummers maar natuurlijk ook wat nieuwe nummers. In totaal speelde de band 19 nummers, en leken ze onvermoeibaar. Het publiek vond het allemaal prachtig en de volledig uitverkochte grote zaal van Hedon ging dan ook helemaal uit z’n dak.

Foto’s (c) Geertjan Kuper

Deel: