Het synthpop 4-tal Sheila and the Kit brengt op 31 januari 2020 hun debuutalbum ‘YEAH’ uit. Bekend van de singles ‘Good Love Stories’, ‘Ruffhouse’ en ‘Homeschool Sweethearts’ wist de band, die bekend staat om hun electronische, groovy flirt naar de muziek uit de eighties, afgelopen ESNS en een keur aan zomerfestivals al een onuitwisbare indruk achter te laten. En 2020 begint voor SATK goed, want naast het uitkomen van ‘YEAH’ (zowel digitaal als op roze vinyl), zal de band in het weekend van de release een aantal shows verzorgen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Sheila and the Kit begon zo’n 2 jaar terug met het idee muziek te maken waarop ze zelf de nacht uit zouden willen dansen. En dat is met een energieke live performance en een uitermate dansbaar & toegankelijk album goed gelukt. ‘YEAH’ werd naast Sheila and the Kit geproduceerd door PJ Coppejans (Eefje de Visser).

De mensen achter Sheila and the Kit hebben hun muzikale sporen al wel verdiend in Nederland; van AWKWARD i & Mass Electric, naar LUWTEN & Tczeebo, van Wooden Saints naar Kopna Kopna en Harvey Eyeballs.

Deel: