De muziek van Pink Floyd inspireert al decennia lang generaties van muziekliefhebbers. Pink Floyd zal volgens de nog levende ex-leden nooit meer samen optreden, maar de muziek blijft voortleven en moet vooral gespééld worden, vindt Infloyd.

Infloyd is de Nederlandse Pink Floyd tributeband die in een razend tempo tot de top is gaan behoren. De band tourde de afgelopen 5 jaar met sets die altijd uit complete albums bestaan. Afgelopen 27 november pakte de band het iets anders aan. Met hun tour ‘Which one’s Pink?’, bracht de band het beste van Pink Floyd naar Hedon.

Met de hit ‘Hey You’, van succesalbum ‘The Wall’, werd de toon gezet voor de avond. Een fantastisch uitgevoerde versie waarbij de ene na de andere solo uit de gitaren kwam was het een zeer goede opener. Het publiek stond vanaf begin af aan met open mond te kijken en als je je ogen dicht deed dan leek het alsof Pink Floyd er zelf stond.

Halverwege de set was het even tijd voor een kleine pauze waarna de band zeer sterk terug kwam met een paar fantastische uitvoeringen van ‘Shine on you Crazy Diamond’ en ‘Wish you Were Here’ van het gelijknamige album, en ‘Money’, natuurlijk afkomstig van de klassieker ‘Dark Side of The Moon’. Het was mooi om te zien dat het publiek bestond uit liefhebbers, waarbij ook de wat onbekendere nummers van Pink Floyd werden meegezongen. Zo ook bijvoorbeeld ‘Sheep’, de door Roger Waters voor het album ‘Animals’ geschreven parel.

Het enige minpuntje van de avond was het licht. Het was allemaal net iets te donker en de uitlichting van de artiesten had iets beter gekund. Maar ach, als je je ogen dicht deed maakte alleen de muziek nog uit.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: