Afgelopen week verscheen ‘For You Baby’, een samenwerking tussen Barry Hay en JB Meijers, waarbij ze een geheel eigen draai geven aan een aantal van hun gezamenlijke favoriete nummers.

Hay is al sinds 1967 de frontman van de Golden Earring en Meijers speelde samen met talloze roemruchte namen uit de Nederlandse muziekindustrie. Ze verkeerden in dezelfde kringen en toch had het tweetal in het verleden nooit uitgebreid met elkaar samengewerkt. Tot het tv-programma Ilse’s Veranda hen samenbracht. Daar ontstond een vriendschap tussen hen die niet onopgemerkt bleef. Bij DWDD speelden ze een akoestische versie van ‘Radar Love’, wat het startpunt was voor een groter gezamenlijk project.

Uit die vriendschap is het album ‘For You Baby’ voortgekomen, waarop ze een selectie van hun favoriete liedjes coveren, waaronder nummers van Roy Orbison, Lou Reed, Elton John, George Harrison en Elvis Presley. “We vertrokken vanuit dat akoestische ‘Radar Love’-idee en dachten ook daarom aan covers. Veel van Barry’s keuzes kwamen wonderwel overeen met de mijne, zoals ‘If Not For You’, ‘Sweet Jane’ en ‘I’m On Fire’,” aldus JB over de samenwerking.

Eerder deze week zaten Barry en Jan-Bart (JB) wederom bij DWDD – dit keer vergezeld door o.a. Anne Soldaat, Rinus Gerritsen en Danny Vera – en vertelden er over hun samenwerking én over een show in Paradiso op 8 april. Deze was binnen enkele minuten uitverkocht en inmiddels is er een tweede show aangekondigd die plaatsvindt op 7 april.

Deel: