Elie De Prijcker, alias Eli Goffa opende in 2018 het Southern Roots Festival in de Nieuwe Nor te Heerlen. Hij maakte meteen een goede indruk bij het publiek. Een artiest als hem vergeet je niet snel. De vriendelijke Belgische singer-songwriter uit Sint-Niklaas weet zijn bluesy roots liedjes altijd prima over te brengen naar het publiek. Zijn goede gitaarspel, zijn eigentijdse soulvolle stem komt nu echt tot uiting. Terecht dat ze artiest een podium geven in Parkstad Limburg Theater.

Eli Goffa tapt muzikaal uit een iets ander vaatje, maar ook hij heeft datgene waar we met zijn allen nooit genoeg van kunnen krijgen: een verbluffend mooie stem. Met ‘Written In The Stars’ heeft hij een debuutplaat gemaakt om U tegen te zeggen, maar zijn werk met band of solo is compleet eigen en uniek. Een singer-songwriter van een super niveau en zeer getalenteerd live performer die een luisterpubliek aan zich weet te binden met een afwisselende set van intieme luisterliedjes tot opzwepende bluesy soul met rootsy inslag.

Hij speelde liedjes uit ‘Written In The Stars’ waar hij samen met producer David Poltrock aan heeft gewerkt. Het nieuwe album is zowel online als op vinyl verkrijgbaar. Wat een klasse stem, wat een goede klank, wat een uitstraling. Eli Goffa gaf aan dat hij ook andere tijden heeft gekend, dat er niks uit zijn pen kwam. Daar heeft hij veel van geleerd, gaf de toffe zanger aan, je moet het laten gebeuren en je moet het voelen. Dat is een belangrijke factor ook binnen deze band. Deze band heeft zoveel gun factor omdat ze ontzettend gedreven en met enorme passie plezier maken met de band dat stralen ze ook uit op het podium, deze geweldenaren verdienen een supergroot podium.

Ze weten met de juiste dosering de gevoelige snaar te raken bij het publiek.hij gaat de stilte in met een paar songs,hij maakt het heel klein ,en het publiek ligt aan zijn lippen. Vol passie en emotie verteld Eli backstage dat Mark Knopfler van Dire Straits zijn super voorbeeld was al tijdens zijn jonge jaren, en vindt het prachtig hoe deze meneer kan gitaar spelen. Belangrijker is echter dat Eli Goffa een eigen gezicht toont. De concertzaal in Heerlen toonde overigens aan dat zij best veel vertrouwen in hem hebben. Dat lijkt op de basis van zijn debuut zéker niet onterecht. Al zit er wat betreft nog veel meer in. We hoorden in ieder geval al de kiemen van een grootse belofte.

Het concert begon om klokslag 20:30 uur, het was in de kleine ING zaal maar wel heel gemoedelijk als huiskamerpodium ingericht. Er kwamen 75 bezoekers waarvan vele nieuwe gezichten. Eli begon met te vertellen “ik heb er goesting in”, mooi als zo een gedreven zanger als Eli Goffa dit op zijn Belgisch verteld. Het eerste liedje heeft hij geschreven omdat deze tijd veel mensen negatief zijn en dat kwam door het weer vertelde Eli, vandaar dat hij het liedje ‘Deal with the rain’ zong. Vervolgens vertelde hij dat hij veel van huis was en dat hij er maar een liedje over had geschreven voor zijn madam namelijk ‘On my way home’, “en als het succes was, dan was hij nog meer weg van huis” vertelde hij lachend.

Bij ‘Written In The Stars’ ging over de eerste seksuele ervaring van zijn broer, dat was de geluidsman van de band, het publiek genoot en lachte om het verhaal wat Eli Goffa vertelde. Vervolgens verteld Goffa over al zijn beperkingen, hij was nummers aan het schrijven voor zijn lp en kwam nog een nummer te kort, toen vroeg hij zijn vrouw voor raad en zij stelde hem voor om over zijn beperking te schrijven, “dan kan je nog twee albums vullen met liedjes” antwoordde zijn vrouw, daar kwam de song ‘Funky Jezus’ naar boven drijven, met een woord wauw. Funk blues alles zit erin. Bij ‘Dead End Road’ liet Goffa het publiek meedoen, zang en klappen iedereen deed mee, jammer dat er pauze was.

Through ‘The Eyes Of A Child’ verteld het verhaal over zijn drie kinderen die wat op zijn edele delen gingen staan, een geweldig lied die alleen door Goffa gezongen en gemaakt kan zijn. Ook vertelde Eli dat hij in het dagelijks leven in de zorg werkt en mensen met een beperking en verteld; “dit is de mooiste job van de wereld, soms kom je dan ook hele moeilijke dingen tegen, maar er zijn ook bijzonder mooie dingen”. Hij had een man had verzorgd en stierf op die avond in zijn armen, op diezelfde avond schreef hij het lied, ‘In My Arms Tonight’.

Het publiek genoot intens van zijn oprechte en eerlijke levensliederen, we kunnen alleen maar vertellen dat wanneer Eli Goffa bij je in de buurt komt optreden dat je absoluut erbij moet zijn. Een geweldige persoonlijkheid en ene Toffe Gast zoals ze dat in België zeggen.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: