Big Jack Reynolds is geen grote bekende in de blueswereld. Hij is geboren in 1931 en begin zestiger jaren is hij verhuisd naar Detroit om te gaan werken. Al in 1962 maakte hij opnames en hij bleef optreden tot in de negentiger jaren. Reynolds overleed in 1993 en bleef een grote onbekende. Niet alleen voor de bluesfans, ook zijn leven is een mysterie. Zijn geboorteplaats is Detroit of ergens in Arkansas, hij groeide op in Albany, Georgia en heeft gewoond in Detroit en Toledo.

Third Street Cigar Records heeft nu een cd/dvd uitgebracht om deze vergeten bluesman onder de aandacht te brengen. Op de cd staan twintig nummers en op de dvd vinden we een 80 minuten durende documentaire over het leven van Reynolds. Hij speelde zowel gitaar als mondharmonica en vooral op het laatste instrument blonk hij uit, zo blijkt uit de nummers op de cd. De eerste twaalf nummers zijn opgenomen met de band, waarmee hij in de tachtiger jaren werkte. Het zijn bekende bluesnummers als ‘Honey I Do’, ‘Scratch My Back’, ‘Shame, Shame, Shame’ en ‘Rock Me Baby’ waar Reynolds een eigen draai aan weet te geven. Op de overige acht nummers is Jack solo te horen, sommige ervan met begeleiding en enkele uitsluitend Jack en zijn harmonica. De dvd bevat een documentaire over het leven van Big Jack Reynolds en staat vol met verhalen over diens leven. Hij werkte onder meer samen met mensen als John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson II en Bobo Jenkins. Ook zien we hem tijdens een tv-optreden, blijkbaar het enige wat er van hem is.

Big Jack Reynolds was een lokale ster. Jammer dat hij tijdens zijn leven nooit een nationale of internationale doorbraak heeft kunnen maken. Wellicht dat deze cd/dvd deze uitstekende bluesmuzikant wat meer bekendheid geeft. (8/10)  (Third Street Cigar Records)

Deel: