Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 september: Ben Caplan naar de Effenaar

Ben Caplan, the artist formerly known as Ben Caplan & The Casual Smokers, gaf al een paar zeer memorabele shows in Eindhoven en mocht je die gemist hebben; hier is je nieuwe kans. Caplan is niet alleen één van de beste crooners en rasartiesten van zijn tijd, hij ontpopt zich de laatste jaren ook als rasentertainer. Zijn tijdloze mix van rauwe blues, musical en swingende gipsy jazz is een zeer verslavend goedje. Niks casuals aan!

Meer info

● 06 september: Test Propeller in Paradox

In het verlengde van David Bowie’s laatste meesterwerk Lazarus is deze nieuwe groep ontstaan, met vooruitstrevende (jazz)musici uit Nederland en de Verenigde Staten. Nu de mensheid wordt geconfronteerd met een toenemende onzekere toekomst is de zoektocht van artiesten tussen kunst in relatie tot haar omgeving belangrijker dan ooit geworden. Dit gevoel vormt de kern van deze energieke nieuwe band: Test Propeller.

Meer info

● 06 september: Joe Cover band naar de Cacaofabriek

De Joe Cover band is een 13-koppige band en vertolkt al bijna 20 jaar nagenoeg alle bekende songs en letterlijk elke hit van Joe Cocker. En Second Hand Fleetwood is dé Nederlandse Fleetwood Mac Tribute die het nét even anders aanpakt… Twee bands bands die samen zorgen voor een avond heerlijke muziek uit de jaren 60,70 en 80. Het repertoire van de Joe Cover band bestaat uiteraard uit alle hits van Joe vanaf zijn doorbraak op Woodstock tot aan zijn laatste CD uit 2013.

Meer info

● 07 september: Joris Linssen & band Caramba in Muziekgebouw Eindhoven

Voor de eerste Blue Note Club Sessions maken we een uitstapje naar de wereldmuziek. Op veler verzoek komt Joris Linssen met zijn band Caramba de zomer verlengen met vurige Mexicaanse klanken. Linssen is bekend van tv-programma’s Hello Goodbye en Joris’ Showroom, maar als zanger/ entertainer is hij op zijn best. Verwacht een optreden vol vurig enthousiasme en romantiek.

Meer info

● 20 september: Monsters of Metal in Gebouw-T

Op vrijdag 20 september is het tijd voor Monsters of Metal. Hét evenement voor de echte metal liefhebber met op het affiche: Silverwolf (tribute to Judas Priest), Knucklehead Death Punch (tribute to Five Finger Death Punch) en Psycho (tribute to Slipknot).

Meer info

● 20 september: Pip Blom in de Hall of Fame

Met slechts een paar nummers op haar naam wist de 20-jarige Pip Blom uit Amsterdam zich in 2016 in de kijker te spelen bij zowel binnen- als buitenlandse pers. Haar nummer ‘Hours’ werd gedraaid door BBC Radio 1 en werd ze door het Britse muziekblad NME ‘The Dutch Courtney Barnett’ genoemd. Daarna kwam elke single van haar meteen op de A-list van BBC 6 te staan. Mooi begin van je carrière, toch? Maar Pip liet het hier niet bij en maakte veel meters met haar eigen live-band. De band speelt in zowel Nederland als Europa als support van o.a. Franz Ferdinand, Interpol en The Breeders en speelde op festivals als Best Kept Secret en The Great Escape

Meer info

● 20 september: Eric Vloeimans’ Olivers Cinema in Willem Twee

Trompettist Eric Vloeimans neemt in zich op wat op zijn weg komt. Hij staat open voor diverse muziekstijlen en laat ze op een organische manier samensmelten. Zo ontstond ook het trio Oliver’s Cinema, een anagram van Eric Vloeimans’ eigen naam. Elk van de drie musici brengt zijn eigen achtergrond mee, van jazz, klassiek, Braziliaans, circus, dans, film, theater tot pop en wereldmuziek. En daarbij een accordeon en een cello die kunnen zingen en zelfs klinken als een ritmisch instrument.

Meer info

● 06 september: Slagerij van Kampen in De Lievenkamp

Als bekendste slagwerkgroep van ons land kwam Slagerij van Kampen overal op de wereld. Het omgekeerde is eveneens het geval: de wereld vond zijn weg naar de muziek van de Slagerij. De nieuwe show heet ‘Toccata da Fuga’, wat zoveel betekent als ‘aangeraakt door de vlucht’. Het is een zoektocht naar de verschillende ritmes in de wereld en naar de invloed daarvan op traditionele Nederlandse muziek. Tijdens dit concert horen we de hele wereld samenkomen: soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstild. ‘Toccata da Fuga’ wordt een indrukwekkend muziekspektakel van de eerste tot de laatste minuut!

Meer info

● 24 september: Kovacs in het Chassé Theater

Een kaalgeschoren zangeres die het geluid van een soullegende onder haar berenmuts verstopt, dat is Kovacs. Ze is een raadselachtig fenomeen dat is ontstaan vanuit het muziekcollege en geïmproviseerde open mic-avonden. Ze heeft haar eigen pad gesmeed door de slinkse wendingen en verwarringen in het leven en betoverde de wereld met haar verdorven uitstraling. In 2013 ging het hard met Kovacs, met ‘My Love’ verpletterde Kovacs alle hitlijsten. Met haar debuutalbum ‘Shades of Black’ veroverde Kovacs een prominente plek in de muzieklijsten.

Meer info

● 26 september: Pierce Brothers in 013

Sinds de tweelingbroers met hun EP ‘The Records Were Ours’ op een negende plek in de ARIA charts belandden en wereldwijd scoorden op de iTunes hitlijsten begon het balletje te rollen voor Australiërs Jack en Pat. Pierce Brothers verkochten met hun onweerstaanbare energie en wereldklasse performance zalen uit over de hele wereld, wat ze een deal opleverde bij Paradigm Agency. Op dit label brachten ze het album ‘My Tired Mind’ uit in 2017, waarmee ze hun eerste headline tour speelde. In 2018 brachten Pierce Brothers hun laatste album ‘Atlas Shoulders’ uit en dat album brengt ‘The Twins from Down Under’ vanavond naar 013!

Meer info

Deel: