Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres ! De recensenten van Maxazine Limburg laten hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Limburg, de komende maand! Het concertseizoen moet dan wel nog echt beginnen, maar we hebben toch een aantal leuke pareltjes weten te vinden. Here we go!

●5 September: Kool & the Gang in De Doolhof

Kool & The Gang is een Amerikaans funk-instituut met ontelbare iconische nummers zoals Celebration, Jungle Boogie, Get Down On It, Ladies Night en Summer Madness. Songs die bijna allemaal eeuwigheidswaarde kregen met de opkomst van de hiphop in de jaren negentig: de band uit New Jersey is een van de meest gesampelde acts ooit.

Meer info

●6 September: Them Dirty Roses in de Bosuil

Geboren en getogen in Alabama, deze jongens zijn net zo zuidelijk als waar ze vandaan komen. De broers James en Frank Ford vormen samen met hun vrienden Andrew Davis en Ben Crain de zuidelijke rockband die bekend staat als Them Dirty Roses. Allen leven allemaal onder één dak, Them Dirty Roses is een levend voorbeeld van de typische rock and roll American Dream. Hun liveshow vraagt om een shot whisky!

Meer info

●8 September: dEUS in de Muziekgieterij

De Vlaamse artrockband dEUS viert het twintigjarig bestaan van hun album The Ideal Crash met een integrale uitvoering! Voor wie het niet meer weet: Het Vlaamse tijdschrift HUMO recenseerde The Ideal Crash in 1999 als ‘een uit pure klasse opgetrokken oplawaai is die het gros van de internationale concurrentie op haar plaats lazert: ongeveer vijfentwintig passen achter dEUS.’ The Ideal Crash leverde de singles Instant Street, Sister Dew en The Ideal Crash op en werd in België binnen een week goud.

Meer info

●13 September: A.M.C (UK) [Neuron x Impulse] in de Nieuwe Nor

Een monsterverbond vraagt om een absolute eindbaas als headliner. Toch? Om het nieuwe seizoen af te trappen nodigen Neuron D&B én Impulse D&B samen dé Titan C.E.O. uit. Een man die qua DJ-skills in één adem genoemd wordt met ’the executioner’ Andy C. That’s right, we welcome the Energy of… A.M.C to the stage!

Meer info

●19 September: Wayne Hussey in Parkstad Limburg Theater Heerlen

Wayne Hussey werd bekend als gitarist én songwriter van de postpunk-groep The Sister of Mercy en als frontman van de alternatieve rockband The Mission. In 2008 besloot hij solo verder te gaan. Nog geen jaar later kwam zijn eerste soloalbum Bare uit met oud The Mission-materiaal en covers van andere artiesten. In 2014 verscheen zijn tweede solo album, Songs of Candlelight & Razorblades, met akoestische nummers. In september 2019 verschijnt zijn autobiografie ‘Salad Daze’, tevens de aanleiding is voor deze tour.

Meer info

●20 September: Triggerfinger in de Muziekgieterij

Vanaf september gaan de deuren open van de nieuwe Muziekgieterij en verwacht een hoop knallende acts! Een deel is al aangekondigd, maar we mogen nu ook de openings-act aankondigen, namelijk Belrock goden Triggerfinger! Op 20 september komen zij de grote zaal ontmaagden met hun scheurende gitaren, ronkende bassen en stompende drums. Ruben, Mario en Monsieur Paul in de Muziekgieterij: Hair loose, tits oet en aon de geng!

Meer info

●20 September: Mercy John in de Bosuil

Bij de roots begint het allemaal voor een artiest. Voor Mercy John hebben die roots bijna alles bepaald, en onmiskenbaar aanwezig in zijn nummers. Hoe kan het dan ook anders dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van deze boerenjongen uit het zuiden van Nederland. Op zijn album ‘This Ain’t New York’ dat in februari 2017 via Butler Records werd uitgebracht, beschrijft Mercy John zijn wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet.

Meer info

●22 September: Shakatak in Grenswerk

Na een aantal succesvolle top-twintig singles in het Verenigd Koninkrijk scoorde Shakatak ongekend internationaal succes met de release van de klassieker ‘Nightbirds’. Dit succes werd herhaald met de hit ‘Down on the Street ‘en het debuutalbum ‘Drivin’ Hard’ staat bij menig jazz en funk liefhebber in de platenkast. Bij Bill Sharpe, Jill Saward, Roger Odell en George Anderson spat het enthousiasme er dan ook nog altijd van af tijdens energieke concerten. De band heeft een grootse live reputatie en deze show in Grenswerk is dan ook dé kans om deze formatie live te zien!

Meer info

●26 September: Pip Blom in de Nieuwe Nor

Pip Blom is hot! Vooral in Engeland! De band rond de pas 22-jarige indierock(st)er uit Amsterdam bracht op 31 mei j.l. haar debuut-album Boat uit op het Britse label Heavenly en mocht al aankondigen dat ze deze zomer op Glastonbury speelt. En na Engeland gaat de Amsterdamse met haar band ook haar eigen thuisland veroveren. Boat is namelijk een ontzettend leuke gitaarplaat waarbij de liedjes uit elkaar barsten van enthousiasme. Op donderdag 26 september stelt Pip Blom haar debuut voor met een clubshow in de Nieuwe Nor.

Meer info

●27 September: Still Collins in Parkstad Limburg Theater Kerkrade

Met bijna 1500 concerten op de teller is Still Collins Europa’s meest felbegeerde Phil Collins en Genesis tribute band. De uit Duitsland afkomstige band laat in hun show alle wereldberoemde hits als Against all odds, Son of mine, In the air tonight en Another day in Paradise voorbij komen. Een feest van herkenning voor de Collins en Genesis fan!

Meer info

Deel: