Douwe Bob was op vrijdag in de Kersouwe; het prachtige natuurtheater in Heeswijk-Dinther. Een mooie locatie midden in het bos. Wie binnenkwam werd bevangen door de kleine looppaden, verlicht met gekleurde lampjes. Het was een prachtige openlucht stage, omringd door bomen met een watertje en zitplaatsen. Het was niet overdreven druk maar een gezellige drukte van mensen.

In het voorprogramma stond Maurice van Hoek, een goede vriend van Douwe. Akoestisch begon hij de avond. Het klonk zuiver en was een fijne sound om naar te luisteren. Douwe kwam ook het podium op om samen met Maurice het duet ‘Last light’ te brengen.

Daarna was het wachten tot Douwe het podium zou betreden. Het werd steeds donkerder en de fonkelende sterren zichtbaarder. Douwe kwam op, solo, en begon met ‘I gave them’. Een zuivere stem een lichte echo en een stil publiek volgde. Ook de solo ‘Drop of you’ en opvolgend ‘History’, waarbij Douwe werd versterkt door gitarist Jan-Peter Hoekstra.

Bij ‘Hollywood’ kwam heel de band op het podium. Ondertussen maakte Douwe veel contact met het publiek, en stelde hij leuke vragen, waardoor grappige momenten volgde. “Waar kom je vandaan?”, vroeg Douwe aan iemand in het publiek, waarna iets onverstaanbaars terug werd geroepen. “Hoe ben je hier dan?”, “Met de fiets!” “Oh ik ook”, riep Douwe terug, waarop het publiek lachte. Na bijna elk nummer volgde er een opmerking, een verhaal of een vraag van Douwe. Het was niet storend, gewoon heel sociaal en grappig. Een fijne interactie met het publiek.

Nummers als ‘Queen of hearts’, ‘Shine’, ‘Stone into the river’, ‘Slow down’ en ‘Shape i’m in’ kwamen in fijn tempo voorbij. Er was een mooi bruggetje na het nummer ‘How lucky we are’. Douwe had het over hoe mooi alles is: het weer, het prachtige bos. Vanuit daar begon het nummer ‘How lucky we are’ en zo voelde het ook even, genietend van de omgeving en de muziek. De band en Douwe hadden er plezier in samen, dat zag je ook aan de onderonsjes op het podium

Wat opmerkelijk was, was dat het slechts een klein publiek was, maar wel een publiek dat opvallend stil was. Een dat meezong op de juiste momenten, mee danste op de juiste momenten, maar geen storend geroezemoes gaf. Wat een heel mooi moment was, was toen Douwe begon met het nummer ‘I do’. Een prachtig geschreven nummer met een emotionele lading. Het kwam perfect tot zijn recht in de Kersouwe, met een stil publiek en fonkelende sterren.

Douwe Bob sloot af in Heeswijk-Dinther met het uptempo nummer ‘Settle down’. De avond had een prachtig aanzicht door het mooie openluchttheater en daarbij de stem en muziek van Douwe Bob. Het maakte het totaal plaatje tot een magische avond.

Deel: