Neem een flinke scheut old school Motown en voeg daar een snufje rauwe soul en blues aan toe en je hebt het geluid van de boers Josh en Sam Teskey, Brendon Love en Liam Gough te pakken. Het familierecept van The Teskey Brothers uit Australië, dat doet denken aan Wilson Pickett en Otis Redding, roert de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Dat smaakt naar meer! Op 5 februari staan ze in de Grote Zaal van De Oosterpoort.

De bluesrockgroep uit Melbourne maakt al tien jaar muziek en dat is te horen aan hun tijdloze mix van Stax-soul en rauwe blues. Doe je ogen dicht en waan je in het diepe Amerikaanse zuiden van de late sixties, waarin soul, blues en rock werden verenigd door brutale crossover-bands als de Allman Brothers Band.

Raspende in whiskey gedrenkte stem
De raspende, in whisky gedrenkte stem van Josh tart alle verwachtingen en laat menig volle zaal vol verbazing achter. Na een rits uitverkochte shows in Australië, veroverden ze LA, New York, Londen en kan Groningen niet achterblijven. In juli stond de band nog op North Sea Jazz en op woensdag 5 februari staan de in De Oosterpoort in Groningen.

Deel: