The Beatles zijn al bijna 50 jaar uit elkaar, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank. En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen! De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen klassiek genoemd worden. Het nummer ‘Yesterday’ werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

Muziekfans wereldwijd kijken ook reikhalzend uit naar de eind september te verschijnen speciale “50th anniversary” uitgave van het legendarische ‘Abbey Road’ album. 49 Jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de Fab Four gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Schilderij Dick Zuydwijk

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 19 oktober terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 41ste keer “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub. Speciale gasten zijn Anne Hurenkamp en Jan Cees ter Brugge. Zij geven een minicollege over 50 Jaar Abbey Road.

Er is ook een kleine verkoopexpositie met Beatles schilderijen van de Katwijkse kunstenaar Dick Zuydwijk . Daarnaast is er live Beatles muziek van Xavier Baudet en Andrew Vroomans. Aan het verdere programma wordt nog gewerkt. Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. “BEAT-MEET 2019” in Leiden is open van 11-16 uur.

Deel: