Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 augustus: Nashville Pussy naar het Blue Collar Hotel

Deze dirty rock ‘n roll machine uit Nashville raast over de wereld om hun vuige southern dirtrock ’n roll te verspreiden. Er zijn maar weinig bands die “sex, drugs & rock-’n-roll” zo goed belichamen als de Amerikaanse Grammy Award genomineerde hard rock act Nashville Pussy. Blaine Cartwright en zijn vrouw, Ruyter Suys, (ook wel de vrouwelijke versie van Angus Young) knallen 100% taboe- en schaamteloze rock-’n-roll de wereld in.

Meer info

● 05 augustus: Eefje de Visser naar Gebouw-T

Donkere drums, dromerige synths en een catchy en zwoele sound. Met haar solo tour speelde Eefje de Visser vorig jaar in clubs en op festivals in binnen- en buitenland. Ze liet hier al een meer elektronisch geluid horen, waarmee ze inmiddels ook buiten de land- en taalgrenzen wordt opgepikt. Haar nieuwe single Zwarte Zon is de volgende stap in deze richting, een bitterzoet, broeierig nummer over het afsluiten van een waardevolle periode en het vinden van nieuwe energie en inspiratie. Het vierde album van Eefje de Visser verschijnt begin volgend jaar en wordt in het voorjaar gelanceerd op release concerten in Nederland en België.

Meer info

● 08 augustus: Diggy Dex en Roxeanne Hazes in Natuurtheater Oisterwijk

Als onderdeel van de drie concerten in Natuurtheater Oisterwijk komen Diggy Dex en Roxeanne Hazes op vanavond voor een bijzondere double bill naar het Natuurtheater Oisterwijk. Het gaat bijzonder goed met Diggy Dex. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, met een uitverkocht Koninklijk Theater Carré als hoogtepunt brachten hem en zijn band naar honderden podia en duizenden mensen. De avond wordt geopend door Roxeanne Hazes. Na een het succes van haar debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ verschijnt er dit voorjaar nieuwe muziek van de Nederlandse zangeres. Roxeanne brak door met haar Edison-bekroonde debuutalbum ‘In Mijn Bloed’.

Meer info

● 11 augustus: Prong naar de Cacaofabriek

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Prong het album ‘Cleansing’ uitbracht. Nadat de band door de release van albums als ‘Beg To Differ’ en ‘Prove You Wrong’ wereldwijd een enorme fanbase had opgebouwd, gingen met ‘Cleansing’ nog veel meer deuren open. ‘Another Worldly Device’, ‘Snap Your Fingers Snap Your Neck’, ‘Whose Fist Is It Anyway’ en ga zo maar door: het zijn stuk voor stuk instant klassiekers. Tijd dus voor de band om het jubileum van dit album te vieren met een Europese tour!

Meer info

● 13 augustus: Of Mice & Men naar Dynamo

Op 13 augustus komt Of Mice & Men naar Dynamo! De Metalcore band uit Californië neemt Crossfaith en Bleed From Within mee naar Eindhoven. Deze Amerikanen weten goed hoe ze een zaal vakkundig kunnen afbreken, dat hebben ze in 2012 al eens bewezen. Nu zijn ze hard aan het werk met een nieuw album waarvan de eerste single ‘How To Survive’ al uit is gebracht. Deze single is al een stuk heavier vergeleken met hun vorige album ‘Defy’. En dat is ook wat Aaron Pauley van te voren had gezegd. Afgelopen jaren stonden ze nog als main support in het voorprogramma van niemand minder dan Linkin Park en Bullet For My Valentine.

Meer info

● 14 augustus: Alan Parsons naar 013

Legendarisch muziekicoon Alan Parsons komt met zijn Live Project naar de Main Stage van 013! Op 19-jarige leeftijd kwam Parsons bij Abbey Road Studios terecht, waar duidelijk werd dat hij in het werken met geluidsopnames excelleerde. Parsons had het geluk dat hij hier als assistent-engineer mocht meewerken aan de laatste twee album van The Beatles en vandaar ging zijn carrière als een speer. Hij produceerde o.a. Ambrosia, The Hollies en Pink Floyd’s ‘Dark Side Of The Moon’.

Meer info

● 23 augustus: Spidergawd & TankZilla naar De Pul

Zware gitaren, beukende drums, dreunende baslijnen. Deze avond is niet voor pussies! Spidergawd en TankZilla twee beestachtig goeie bands, komen de boel ff flink verbouwen met een mix van Rock, Stonnerrock en psychedelic rock! De Noorse band Spidergawd met Per Borten op zang en gitaar, op drums Kenneth Kapstad (voorheen Motorpsycho), saxofonist Rolf Martin Snustad, en bassist Hallvard Gaardløs komt naar De Pul! Satan neukte een Panzer en het nageslacht is TankZilla. Zou zomaar kunnen. Wat er werkelijk gebeurde in de krochten van Eindhoven: nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger/gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop drummer Marcin Hurkmans.

Meer info

● 24 augustus: BACK:N:BLACK naar de Groene Engel

All female AC/DC cover band BACK:N:BLACK komt voor de eerste keer naar Nederland. Na meerdere malen op Montreux Jazz Festival en Bon Fest Scotland (hét AC/DC tribute festival ter wereld) te hebben gestaan komen ze naar Groene Engel. Brain Johnson en Phil Rudd van AC/DC zijn zelf lovend over de band net zoals Jackie JAX van Girlschool. Vanaf 2010 bestormen de 5 talentvolle en mooie dames de AC/DC fan wereld. Vanuit Zwitserland bereizen ze de hele wereld, Belgie, Tsjechie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Schotland enz. Hun reputatie belooft een muziekavontuur te worden met wilde stage momenten en een grote connectie met het publiek

Meer info

● 25 augustus: The Beths naar De Altstadt

Nieuw-Zeelands viertal The Beths maken high-energy gitaarpop met kneitergoeie melodieën. Deze kiwi’s pakken het beste van ‘90’s college rock en gooien dit in de blender met bubblegum pop en 60’s samenzang. Een frisse cocktail die niet misstaat op een zomerse zondag in augustus. The Beths zijn hard op weg om met hun aanstekelijke gitaarpop-liedjes de wereld te veroveren. Met het debuutalbum ‘Future Me Hates Me’ onder de arm staat 2019 in het teken van spelen, veel spelen. Of dat nou is op festivals als Best Kept Secret, Primavera en Pukkelpop of in Altstadt.

Meer info

● 28 augustus: Charley Crockett naar De Rozenknop

Charley is inderdaad een ver familielid van Davy Crockett, de folkheld van weleer. Maar Charley heeft na rondzwervingen door de VS, Parijs, Spanje en Marokko minstens zoveel reisbagage en ervaringen om zijn songs mee te injecteren. En dat bewees hij al tijdens Effenaar ‘t Was ven afgelopen jaar. Deze show is onderdeel van Dim Stars; een nieuw initiatief van Eindhovense organisators en liefhebbers die de beste country, folk en roots selecteren in een overzichtelijke agenda.

Meer info

 

Deel: