Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres ! De recensenten van Maxazine Limburg laten hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Limburg, de komende maand! Het concertseizoen moet dan wel nog echt beginnen, maar we hebben toch een aantal leuke pareltjes weten te vinden. Here we go!

● 1 t/m 4 Augustus: Solar Weekend, Maasplassen Roermond

Dancefestival dat door de jaren heen naam heeft gemaakt als een van de besten. Ook dit jaar wordt het weer wreed en hard feest met een line-up waar je hartslag automatisch van een versnelling hoger schiet: 25 years Charly Lownoise & Mental Theo, Ben Sins, Bizzey, Luke Slarter. Er komt geen eind aan de lijst. SPF50 mee, je beste humeur en gaan!

Meer info

● 2 Augustus: Lee Fields & the Expressions, in de Nieuwe Nor in Heerlen

Soul met een hoofdletter S. De Amerikaanse soulzanger Lee Fields is een waar fenomeen. Precies 50 jaar geleden, in 1969, bracht hij met ‘Bewildered’ zijn eerste single uit. Fields’ carrière wordt net als zijn machtige stemgeluid gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen: na een aantal stomende soulsingles in de seventies kreeg hij de bijnaam ‘Little J.B.’ (waar J.B. uiteraard staat voor James Brown), raakte hij in de jaren tachtig wat in de vergetelheid. Midden jaren nul werd herontdekt door de kenners van het Truth & Soul-label uit New York.

Meer info

● 2 &3 Augustus: Abolutely Free Festival op C-Mine, Genk (B)

Absolutely Free Festival is een tweedaags zomerfestival aan de voormalige mijnsite C-mine in Genk. AFF gaat vol voor te ontdekken talent uit binnen- en buitenland. Op vrijdag mikt AFF op je dansbenen, op zaterdag is het de beurt aan je gitarenhart! Bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen of 3 euro ten gunste van het Absolutely Free Forest kom je gratis binnen. AFF kiest bovendien voor fairtrade & lokale voeding, inkleding & upcycling en duurzame oplossingen. Welkom! Met onder andere: Pip Blom, Psychedelic Porn Crumpets, Tristan en John Parrish.

Meer info

● 9 Augustus: Eyes set to Kill, Poppodium Volt, Sittard

Eyes Set to Kill is een Amerikaanse post-hardcore/metalcore band uit Phoenix, Arizona. De band wordt opgericht door zussen Alexia en Anissa Rodriguez en Lindsey Vogt in 2003. Na wat wisselingen in de line-up bestaat de band heden ten dage uit Alexia Rodriguez, Caleb Clifton, AJ Bartholomew en Kevin Koelsch. Waar er eerst een eigen draai gegeven wordt aan het screamo genre verlegt de band gaandeweg de grenzen om het zware met het melodieuze te combineren, wat resulteert in een breder geluid met meer cleane vocalen.

Meer info

● 8/9/10/11 Augustus: Zomerparkfeest, Julianapark, Venlo

Venlo laat zich van zijn beste kant zien met dit gratis toegankelijke festival. En wat een namen staan er geprogrammeerd: Davina Michelle, Limburg’s beste singer-songwriter Ethan Huijs, Famke Louise, Jeangu Macrooy, Laurence Jones Band, Les Amazones d’ Afrique, Nielson, Seun Kuti & Egypt 80, Snelle, Vintage Trouble, Wende en Zwangere Guy, om maar een paar dwarsstraten te noemen. Gewoon gaan.

Meer info

● 15 Augustus Eefje Visser (Try Out) in de Muziekgieterij, Maastricht

Donkere drums, dromerige synths en een catchy en zwoele sound. Met haar solo tour speelde Eefje de Visser vorig jaar in clubs en op festivals in binnen- en buitenland. Ze liet hier al een meer elektronisch geluid horen, waarmee ze inmiddels ook buiten de land-en taalgrenzen wordt opgepikt.

Meer info

● 15/16/17/18 Augustus: Pukkelpop, Kiewit-Hasselt (Be)

Bij Maasmechelen vlak over de grens, maar daarom niet minder Limburg. Pukkelpop is een mega groot festival met gedurfde programmering die al jarenlang muziekkenners uit de hele Euregio naar Hasselt trekt. Ook dit jaar is het smullen geblazen. Een greep uit het aanbod : Gestapo Knallmuzik, Heideroosjes, the Van Jets, White lies, Franz Ferdinand, the National, Eels, Tame Impala, de Jeugd van Tegenwoordig, Brutus, Frank Turner and the Sleeping Souls, Billie Elish ,Twenty One Pilots, the National, Johhny Marr en ga zo maar door.

Meer info

● 17/18 Augustus: Sjwaampop, Markt Swalmen

Sjwaampop is een jaarlijks, tweedaags gratis popfestival, dat sinds 1983 plaatsvindt op de markt van Swalmen. Het festival duurt sinds 2012 twee dagen en trekt per dag enkele duizenden mensen. Dit jaar op het affiche onder anderen : Wild Romance, Son Mieux, Navarone en Jansse bagge Bend!

Meer info

● 23/24/25 Augustus: St Rosa Festival te Sittard Festivalterrein Schootsvelden, Historische binnenstad

Het Sint Rosa festival is een samensmelting van het verleden met het hedendaagse, waar de hang naar de verwondering van weleer overheerst. Komt dat zien, komt dat zien! Te zien: Ellen ten Damme, Malford Milligan & the Southern Aces, Memphis Maniacs en heel veel meer leuks!

Meer info

● 30/31 Augustus/1 September Bruis Festival, Maastricht

Een geweldig festival. Met altijd weer een top programma met dit jaar: Indian Askin, Portland, Wispering Sons, Evil Empire Orchestra en Spinvis, om er maar enkele te noemen.

Meer info

Deel: