Op 19 oktober brengt de Utrechtse band Figgie zijn debuutalbum Genoeg Houvast uit. Het album is geproduceerd door bandlid Roy van Rosendaal en opgenomen in Kytopia te Utrecht. De gelijknamige single ‘Genoeg Houvast’ is nu uit.

Hoe ga je als jongvolwassene om met twijfel en onzekerheid? Of met relaties en de afhankelijkheid die daarbij komt kijken? Het zijn slechts een paar van de thema’s die de revue passeren op Genoeg Houvast. Als geen ander weten de vier creatieve twintigers van Figgie dat hun generatie een allergie lijkt te hebben voor het maken van grote levenskeuzes. Genoeg Houvast fungeert hierin als een nuttig naslagwerk. De band stimuleert leeftijdsgenoten om speels met obstakels om te gaan en zware gedachten licht te maken.

In 2016 bracht Figgie de EP De Familie uit. In de jaren daarna veroverde de band de Popronde, Noorderslag en poppodia door het hele land. Veel van de speelsteden konden al snel niet meer om de band heen; naar het schijnt zijn er in vier maanden tijd 26.000 stickers met het Figgie logo geplakt. Zo wist Figgie op geheel eigen kracht een beweging te creëren waarin het logo met de twee ruiten met trots wordt gedragen door honderden indie-liefhebbers.

De titelsong ‘Genoeg Houvast’ beschrijft een zoektocht waarin bevestiging lijkt te eindigen in totale chaos. “Genoeg Houvast is geboren in een tijd van onzekerheid. Het is meer een vraag dan een bevestiging. Althans, in het eerste couplet is alles koek en ei, lekker verliefd, met je hoofd in de wolken. In het tweede couplet wordt die liefde bevraagd door tijd en loop ik gevoelsmatig op een schoolplein, op zoek naar bevestiging. De song sluit in onzekerheid af, totale chaos ligt op de loer.”, aldus zanger Paul Scheenstra over de nieuwe single van de band.

Deel: