Al in zijn vroege jeugd werd Jeff Dale blootgesteld aan de muziek van zijn woonplaats Chicago. En deze beïnvloeding heeft hij nooit meer van zich kunnen afschudden. En waarom zou hij? Zijn muzikale carrière beslaat ruim veertig jaar en heeft hem over de hele Amerikaanse en Europese continenten gebracht. Zijn eerste albums bracht hij uit inde jaren tachtig. In 2009 richtte hij de South Woodlawners op, waarmee hij een aantal cd’s uitbracht. Hij produceerde de laatste show van David “Honeyboy” Edwards en werkte samen met Jeff Stone op de cd ‘The Southside Lives’.

Onlangs verscheen “Blues Power” met zijn vaste band The South Woodlawners. Op de cd treffen we elf door Dale zelf geschreven nummers aan. Hierop toont Dale zijn talenten als muzikant en componist. Het zijn elf prima geschreven nummers, die zich wat stijl betreft bewegen in de stevige Chicago blues. Het varieert van boogie tot slow blues en stevige rockers. Nummers die er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit steken zijn ‘Middle Class Moan’, ‘One Step From A Broken Man’ en ‘Undercover Man’. Kortom, een meer dan uitstekende cd. Aanrader. (8/10) (Pro Sho Bidness)

Deel: