Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Kevin Morby in het Zonnehuis.

Concerttip maandag 15 juli: Kevin Morby in het Zonnehuis

Op maandag 17 juni jongstleden gaf Kevin Morby nog een betoverend concert met zijn zeskoppige OMG-band in een volle grote zaal van Paradiso, maar op maandag 15 juli pakt de begenadigd artiest het een stuk intiemer aan in het prachtige Zonnehuis in Amsterdam Noord. Als duo komt hij een greep uit zijn vijf albums tellende repertoire spelen voor een klein publiek.

De subtiele invloed van Lou Reed, Bob Dylan en Neil Young schemert door in de muziek van de in Kansas City geboren en getogen Kevin Morby. De zanger en briljante liedjessmid is een graag geziene gast in Nederland. De Dijk heeft in vijftig jaar Paradiso vaak in Paradiso gestaan, maar Morby kan er ook wat van. Naast zijn eigen optredens stond hij ook in Paradiso als bandlid van The Babies en Woods. Samen met zijn band zet hij steevast sterke optredens neer. Na laatste album ‘City Music’ uit 2017 bracht Morby een aantal singles uit, waaronder ‘Farewell Transmission’ met Waxahatchee. Nu is het met smart wachten op het volgende album van een van de beste artiesten van zijn generatie.

‘Oh My God’
Op 26 april verscheen het nieuwe album ‘Oh My God’. Naar eigen zeggen is deze vijfde plaat Morby’s eerste conceptalbum en het grootste statement dat de Amerikaan ooit gemaakt heeft. Voor het album werd niet voor de eerste keer samen gewerkt met producer Sam Cohen.

Deel: