Op 23 juni aanstaande zal de eerste EP van het Nederlandse duo Rubiamorena het levenslicht zien. Op 15 mei kwam vast de single ‘Jour d’amour’ als smaakmaker voor ‘Rendez-Vous‘ uit. De single krijgt behoorlijk aandacht op lokale en regionale radiostations. Rubiamorena is een Nederlands duo, bestaande uit echtgenoten Christian op gitaar en zijn vrouw Sunniva op vocals.

De EP bevat zeven eigen nummers die zijn opgenomen in de Nederlandse, Franse of Engelse taal. Over de gehele LP hangt een heel fijne, zomerse sfeer. De muziek laat zich het beste typeren als lichte dansbare popmuziek met latin invloeden. De stem van Sunniva is van een plezierige helderheid waardoor de muziek bij vlagen herinneringen oproept aan het Belgische ‘Vaya Con Dios’ dat met dit soort muziek grote successen vierde.

Productioneel gezien is ‘Rendez-Vous’ erg verzorgd. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan het geluid en het geluidsbeeld is mooi transparant. Muzikaal zitten de 7 nummers erg goed in elkaar. Met medewerking van muzikanten als Kobus Groen (Miss Montreal, Wulf), Cees Trappenburg (Armin van Buuren, New Cool Collective), Ton Snijders (Frank Boeijen), Hans Eijkenaar (Anouk, Kane, Dulfer), Femke Krone (René Froger, Ellen ten Damme), Jan Paul van der Hoeven, Jan Flubacher, Jan Stavenuiter en de jonge jazz-gitarist Wies Knipping is dat ook wel te verwachten.

​‘Jour d’amour’ mag dan wel als single zijn gekozen, waarschijnlijk vanwege de lekkere groove en het commerciële geluid, toch is het niet het beste nummer op de EP. Die strijd wordt gevoerd tussen de nummers ‘Sweet lullabye’ en ‘Dejame’, waarbij het laatste nummer met de eer gaat strijken. Het is een avontuurlijke track, waarbij gedurfd gespeeld wordt en die qua arrangement verder gaat dan de andere tracks.

In de Nederlandse muziekscene is Rubiamorena een welkome nieuwkomer, want ik ken geen andere bands die zich in dit segment van de commerciële muziek begeven. Een nichemarkt dus. Hoe het duo het er live vanaf brengt is op 23 juni te zien in Musis te Arnhem waar de releaseparty van de EP het nodige publiek moet gaan trekken. ‘Rendez-Vous’ smaakt naar meer, het wachten is dus op een volwaardig album, met een lekkere clubtour of een paar zomerse festivals! (7/10) (Eigen beheer)

Deel: