Maandagavond trad Take That op in de AFAS Live in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is een speciale stad voor Take That; zo traden ze er door de jaren heen meerdere malen op. In 1996, na hun allerlaatste tv-optreden bij de ‘TV-Show’, maakten ze zelfs nog een boottocht door Amsterdam om hun fans voor de allerlaatste keer te bedanken en uit te zwaaien. Bij de in de AFAS Live aanwezige fans staan deze beelden nog steeds in het geheugen gegrift.

Ter ere van het 30-jarige jubileum van deze mannen uit de UK worden Engeland en Europa aangedaan met een tournee onder de noemer Greatest Hits Live 2019. De groots opgezette stadionshows zoals in Engeland krijgt Europa niet, maar daarvoor juist een zeer intieme setting. In Amsterdam waren 2,5 duizend fans getuige van misschien wel het meest intieme concert van Take That in Nederland ooit gegeven.

Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen waren in topvorm en met ‘Greatest Day’ werd direct de toon gezet voor de rest van de avond. Alle grote hits uit 30 jaar Take That kwamen voorbij, maar ook het recentere ‘Out of our heads’ mocht niet op de setlijst ontbreken. Doordat er geen barriers voor het podium waren stond het publiek er met de neus bovenop en waren Mark, Gary en Howard om aan te raken zo dichtbij. Woord voor woord werden de nummers luidkeels meegezongen en er werd volop gedanst en gegild door het voornamelijk vrouwelijke publiek.

Bij ‘Everlasting’ werd Take That door de fans getrakteerd op ballonnen met 30 erop, zeer tot vreugde van de heren uit Engeland. Het enthousiasme van deze groep was niet te stoppen en ook lieten ze Nederland zien de oude danspasjes nog lang niet verleerd te zijn bij ‘Pray’ en ‘Could it be magic’. Er werd gedurende deze show veel contact gemaakt met de fans en er werden veel handen geschud. De zee van lichtjes tijdens ‘Rule the world’ was een genot voor het oog en met ‘Never Forget’ bereikte deze, voor velen, memorabele avond zijn absolute hoogtepunt!

Take That is Nederland niet vergeten en daar was dit feestje in AFAS het overduidelijke bewijs van! Voor een aantal fans wellicht de ‘Greatest Day’ van hun leven.

Deel: