Met nog een kleine maand te gaan tot de 23eeditie van Pohoda Festival, maakt de organisatie van het grootste muziek- en kunstfestival van Slowakije het volledige programma inclusief tijdschema bekend. Op de line-up prijken onder meer Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975, The Roots, Skepta, Charlotte Gainsbourg, Lianne La Havas, Mura Masa, Michael Kiwanuka en Jeff Mills. Pohoda 2019 vindt plaats van 11-13 juli in Trencin.

Anders dan voorgaande jaren, zijn er deze zomer op donderdag 11 juli al flink wat concerten te zien op de drie grootste podia. Het festival wordt symbolisch ingeluid door het Slovak Radio Symphony Orchestra met drie wereldpremières van jonge Slowaakse componisten. Ook wordt er deze zomer een nieuw podium geïntroduceerd: een houten tent met glas-in-lood, genaamd de Sporka Science & Magic stage. Overdag worden hier wetenschappelijke lezingen gegeven, later in de middag zijn er concerten te zien en in de late uurtjes neemt een mysterieus nachtprogramma voor volwassenen het over.

De gedetailleerde line-up is te vinden op de line-up pagina (per podium) of de tijdschema-pagina (per dag). Liefhebbers kunnen hier hun eigen voorkeuren aangeven en zo hun persoonlijke programma samenstellen.

De muzikale line-up bestaat dit jaar uit ruim 120 artiesten en bands uit 31 landen van over de hele wereld, variërend van de Verenigde Staten tot Rusland en van Slowakije tot Groot-Brittannië. De komende weken wordt het randprogramma verder aangevuld met onder andere literatuur, theater, dans, beeldende kunst, debatten en creatieve workshops.

Deel: